Print Friendly, PDF & Email

Planlegg dagen i Roma!

Det lønner seg å planlegge litt før man tar fatt på en dag i Roma. Det skal være tid for å se, spise, handle og hvile. Det lønner seg å være på gaten tidlig.

 Frokost ved åttetiden og ut på gaten før klokken ni.

  • Besøk attraksjonene fra ni til lunsj, gjerne med en pause midt på formiddagen på en fortausrestaurant..

Les mer om severdigheter, museer og kirker i Roma!

Les mer om forslag til vandringer i Roma!

  • Bruschetta

    Lunsj, «pranzo», spiser du mellom klokken ett og tre. Finn deg et godt spisested litt vekk fra de store attraksjonene.  For en italiener, særlig i sør, er lunsjen dagens hovedmåltid.

    For oss nordboere blir det gjerne to hovedmåltider, siden vi også vil ha med oss en deilig middag, «ceno», på kvelden. 

    Med tanke på å utnytte dagene best mulig anbefales en tidlig avgang fra Norge, slik at det er mulig å nå lunsjen. Du får følelsen av å ha fått en dag ekstra når Romaturen starter med lunsj første dagen.

    Les mer om det italienske spisekartet!
     

    Les mer om gode restauranter i Roma!

  •  Etter en lang lunsj bør vi kunne «sveve fritt», som Thomas Thiis-Evensen skriver i sin bok, «Roma, syv vandringer». For mange er det nå tid for shopping.
     
  • Planlegger du shopping? Normale åpningstider på hverdager er 09.00 – 13.00 og 16.00 – 20.00.

    Les mer om de beste shoppingstedene!

  •  Hvis du føler behov for en liten hvil underveis, anbefales et besøk i en av Romas mange kirker. Det er godt å sette seg ned og hvile «apostlenes hester» i et stille, svalt kirkerom!
     
  •  I overgangen mellom ettermiddag og kveld har noen behov for en ettermiddagslur. Da er det godt at hotellet ikke er for langt unna.

    Les mer om anbefalte steder å bo!

Andre foretrekker å tilbringe tiden på en Piazza, for eksempel foran Pantheon på Piazza della Rotonda, på Piazza Navona eller på Campo di’ Fiori, som nå har forvandlet seg fra å være et bugnende grønnsaktorg til et treffsted for ungdom i alle aldre. 

  • Ved åtte- eller nitiden begynner det å bli på tide å innta middagen. Aller helst bør man ha bestilt bord på forhånd, for å være sikker på å får plass på favorittrestauranten.
     
  • Ved 23-tiden begynner restaurantene å rydde bordene. Noen fortsetter videre til en av Romas barer, mange setter kursen for hotellet for å være opplagte til å ta fatt på et nytt eventyr i Roma neste morgen.

 
Se andre nyttige tips om Roma!