Print Friendly, PDF & Email

Temareiser Fredrikstad

 Temareiser Fredrikstad har mange spennende turer. Jeg konsentrerer meg om de turene de arrangerer til Roma. Temareiser Fredrikstad har knyttet til seg kjentfolk som har evne til å kombinere store kunnskaper med fortellerevner og fortellerglede du skal lete lenge etter å finne maken til.

 

 

 

 

logotemareiserfredrikstadGå inn på hjemmesidene og søk i et rikholdig program, med reiser til alle verdenshjørner.

Nedenfor finner du turene som Temareiser Fredrikstad har til Roma:

 

 

2018

29. november – 3. desember
Adventstid i Roma
Kjell Arild Pollestad

 

 

 

 

 

 

Roma i nattlys - adventOm vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.

 

 

 

 

 

2019

18. – 25. februar

Roma på egenhånd

På denne turen kan du oppdage Roma på egenhånd, uten reiseleder.
Du bor sentralt og godt på vårt faste hotell, Albergo Santa Chiara, et steinkast unna Pantheon. Frokost og middag er inkludert hver dag.
Du kan for eksempel fylle dagene med besøk til disse kjente stedene:
– Pantheon – et steinkast unna hotellet
– Piazza Navona
– Campo de’ Fiori
– Peterskirken med Vatikanmuseene
– Spansketrappen
– Capitol, Palatinhøyden, Colosseum og Forum Romanum
– Galleria Doria Pamphilj
– Galleria Borghese
– For ikke å glemme Caravaggios kunst i kirkene Santa Maria del Popolo, Sant’ Augustino og San Luigi dei Francesi
Innimellom slagene må du huske å ta pauser. Hva med en kaffe på Caffe Sant’Eustachio, like i nærheten av hotellet, eller en is på Giolitti. Merk at bestillingsopplegget her kan være litt forvirrende; betal i kassen for antall iskremkuler før du stiller deg i køen for å velge blant alle slagene.

 

7. – 11. mars

Møt våren i Roma

Kjell Arild Pollestad

 

 

 

 

 

Rome, Vatican city

«Alle veier fører til Rom», sier et gammelt ord, og det merker de fleste som drar dit. Køene er ofte lange foran monumentene, og menneskestrømmen går tett i de trange gatene i det historiske sentrum. Men så finnes det også tider da også den romerske pulsen slår i et mindre oppjaget tempo, og vi kan rusle mer uforstyrret i denne makeløse byen.
Pater Kjell Arild Pollestad, som har bodd flere år i byen, trivdes best om vinteren, selv i en uoppvarmet klostercelle fra 1500-tallet. Men alderens trang til makelighet kommer også til Kirkens menn, og nå er det den tidlige våren som er paterens beste tid i Den evige stad. Den kommer i god tid før påske, og gjerne et par uker før turiststrømmen. Da varmer solen på plassene, mens det er svalt og fredelig i gatene.

 

 

4. – 8. april

Roma for legeme og sjel – reise fra Stavanger

Kjell Arild Pollestad

 

 

 

 

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se.
Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.
Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet.