PrintFriendly and PDF

Temareiser Fredrikstad


temareiserlogostorTemareiser Fredrikstad
 har mange spennende turer. Jeg konsentrerer meg om de turene de arrangerer til Roma. Temareiser Fredrikstad har knyttet til seg kjentfolk som har evne til å kombinere store kunnskaper med fortellerevner og fortellerglede du skal lete lenge etter å finne maken til.

 

 

 

 

logotemareiserfredrikstadGå inn på hjemmesidene og søk i et rikholdig program, med reiser til alle verdenshjørner.

Nedenfor finner du turene som Temareiser Fredrikstad har til Roma:

 

 

 

2017

 

11. oktober – 15. oktober 
Pollestad

Roma for legeme og sjel
Kjell Arild Pollestad

 

 

 

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se.

 

 

 

 

 

 

12. oktober – 17. oktober

johansen-kristin-brandtseggDen unge Sigrid Undset i  Roma
Kristin Brandsegg Johansen

 

Kristin Brandtsegg Johansen er idéhistoriker og forfatter, hun har blant annet skrevet om den unge Sigrid Undsets krangel med sin tid kvinnesakskvinner i boken Hvis kvinner ville være kvinner. Hun er også redaktør for Sigrid Undset-selskapets tidsskift Gymnadenia. Hennes siste bok var Maria Magdalena – disippelen Jesus elsket (Aschehoug 2014). Turen arrangeres i samarbeid med Sigrid Undset Selskapet

I Roma fant Sigrid Undset alt hun lengtet etter. Endelig fant hun tid til å skrive, men også tid til å være ung, rangle og dovne seg – og her fant hun kjærligheten. I likhet med så mange andre skandinaviske kunstnere og akademikere som fant veien hit ned, for å tilbringe noen uker eller en hel vinter for å studere og la seg inspirere.

 

 

 

 

 

 

 

14. ktober – 18. oktober

TommySørbøRoma – etter alle kunstens regler
Tommy Sørbø

Kunsthistoriker, folkeopplyser, forfatter og humorist. Har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Like å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv.

 

 

 

 

483957791

På denne reisen viser forfatteren, kunsthistorikeren, folkeopplyseren og humoristen Tommy Sørbø oss sitt Roma. Han har selv bodd i Italia, og er svært opptatt av den billedkunsten som byen har å by på. Sørbø er generalist, han tenker tverrfaglig og liker å sette ting inn i en større historisk, idehistorisk, religiøs og kunsthistorisk sammenheng. Det finnes vel knapt et sted på denne planeten som mer innbyr til det enn nettopp Roma. For det er ikke bare alle veier som fører hit, men også tanker, ideer og forestillinger

 

 

 

22. november – 26. november
PollestadAdventstid i Roma
Kjell Arild Pollestad

 

 

 

Roma i nattlys - adventOm vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.