Print Friendly, PDF & Email

Temareiser Fredrikstad

 Temareiser Fredrikstad har mange spennende turer. Jeg konsentrerer meg om de turene de arrangerer til Roma. Temareiser Fredrikstad har knyttet til seg kjentfolk som har evne til å kombinere store kunnskaper med fortellerevner og fortellerglede du skal lete lenge etter å finne maken til.

 

 

 

 

logotemareiserfredrikstadGå inn på hjemmesidene og søk i et rikholdig program, med reiser til alle verdenshjørner.

Nedenfor finner du turene som Temareiser Fredrikstad har til Roma:

 

2018

1. mars – 5. mars
PollestadMøt våren i Roma
Kjell Arild Pollestad

 

 

 

«Alle veier fører til Rom», sier et gammelt ord, og det merker de fleste som drar dit. Køene er ofte lange foran monumentene, og menneskestrømmen går tett i de trange gatene i det historiske sentrum. Men så finnes det også tider da også den romerske pulsen slår i et mindre oppjaget tempo, og vi kan rusle mer uforstyrret i denne makeløse byen.
Pater Kjell Arild Pollestad, som har bodd flere år i byen, trivdes best om vinteren, selv i en uoppvarmet klostercelle fra 1500-tallet. Men alderens trang til makelighet kommer også til Kirkens menn, og nå er det den tidlige våren som er paterens beste tid i Den evige stad. Den kommer i god tid før påske, og gjerne et par uker før turiststrømmen. Da varmer solen på plassene, mens det er svalt og fredelig i gatene.

 

 

12. april – 16. april
Pollestad
Roma for legeme og sjel
Kjell Arild Pollestad

 

 

 

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se.

Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.

Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet.

 

 

 

24. april – 29. april
Det moderne Italia
Arnt Stefansen

Turen arrangeres i samarbeid med A-kortet

 

 

 

 

Høydepunkter på turen:
– Se Roma på en ny måte. Byvandring om det moderne Italia   v/Arnt Stefansen.
– Topp hoteller midt i hjertet av Roma og Milano.
– Roma-legenden Jan E. Hansen trekker linjer fra antikken til dagens Italia.
– En vandring fra Pantheon til Peterskirken v/Jan E. Hansen og Arnt Stefansen.
– Dagens og fremtidens Italia. En byvandring i Milano med stjerneguiden Fedra, som er født og oppvokst der.
– Topp gastronomi på utsøkte steder der gamle venner tar imot oss.
– Mulighet for å bestille en opera-aften på selveste La Scala.

 

Oktober
Roma etter alle kunstens regler
Tommy Sørbø

 

 

 

På denne reisen viser forfatteren, kunsthistorikeren, folkeopplyseren og humoristen Tommy Sørbø oss sitt Roma. Han har selv bodd i Italia, og er svært opptatt av den billedkunsten som byen har å by på. Sørbø er generalist, han tenker tverrfaglig og liker å sette ting inn i en større historisk, idehistorisk, religiøs og kunsthistorisk sammenheng. Det finnes vel knapt et sted på denne planeten som mer innbyr til det enn nettopp Roma. For det er ikke bare alle veier som fører hit, men også tanker, ideer og forestillinger.

 

 

 

 

12. – 17. oktober
Sigrid Undsets Roma
Kristin Brandtsegg Johansen

 

 

 

 

 

Kristin Brandtsegg Johansen er idéhistoriker og forfatter, hun har blant annet skrevet om den unge Sigrid Undsets krangel med sin tids kvinnesakskvinner i boken Hvis kvinner ville være kvinner. Hun er også redaktør for Sigrid Undset-selskapets tidsskift Gymnadenia. Hennes siste bok var Maria Magdalena – disippelen Jesus elsket (Aschehoug 2014).

Turen arrangeres i samarbeid med Sigrid Undset Selskapet.

 

 

 

 

29. november – 3. desember
PollestadAdventstid i Roma
Kjell Arild Pollestad
(Linken er til tilsvarende tur i november 2017. Programmet oppdateres senere.) 

 

 

 

Roma i nattlys - adventOm vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.