Print Friendly, PDF & Email

Vær og klima i Roma gjennom årstidene

Her kan du finne ut om været i Roma de nærmeste dagene og hvilket klima du kan vente deg gjennom året.  Sammenlignet med norske forhold er vintrene i Roma relativt milde. Det er sjelden minusgrader og snø forekommer ikke ofte. Derimot kan somrene være ulidelig varme for oss nordboere. Selv om gjennomsnittstemperaturene for juli og august statistisk sett er ganske like hverandre, oppfattes august som den varmeste måneden. Da “flykter” romerne fra byen. Derfor er august en lite gunstig måned å besøke Roma. Mange restauranter og butikker stenger. Da er romerne på ferie.

 

Potential disruption due to wind from 1AM CEST TUE until 6:59PM CEST TUE

Issued:
1:00 AM GMT on October 23, 2018
Expires:
Clear
Tomorrow // 0%
Clear
Sunny. High 24C. Winds NNE at 15 to 25 km/h.
Clear
Wednesday // 0%
Clear
A mainly sunny sky. High 23C. Winds NNW at 10 to 15 km/h.
Clear
Thursday // 0%
Clear
Generally sunny. High 24C. Winds SE at 10 to 15 km/h.
Partly Cloudy
Friday // 20%
Partly Cloudy
Sunshine and clouds mixed. High 22C. Winds SSE at 15 to 25 km/h.
Chance of Rain
Saturday // 70%
Chance of Rain
Steady light rain in the morning. Showers continuing in the afternoon. High 22C. Winds S at 25 to 40 km/h. Chance of rain 70%.
Rain
Sunday // 70%
Rain
Periods of rain. High 19C. Winds S at 15 to 30 km/h. Chance of rain 70%. Rainfall near 6mm.

 

For å se et enda lengre langtidsvarsel, klikk deg inn her!

Skulle du bli overrasket av en regnskur, fortvil ikke! I løpet av sekunder har du minst fem paraplyselgere rundt deg som har byttet ut solbriller, klokker og vesker med for øyeblikket mer egnede produkter!

Vår og høst er de beste årstidene å besøke Roma. Desember kan være overraskende bra og kan anbefales. Ellers er perioden medio mars til medio mai best på våren og medio september og ut oktober best på høsten. Prisene på fly og hotell varierer ganske mye.

Gjennomsnittstemperaturene kryper vanligvis ikke under null, heller ikke i vintermånedene. Det kan bli i heteste laget i sommermånedene, juni, juli og august.
Mange utesteder har parasoller med varmelamper. Jeg har spist ute i Roma i desember. Oktober opplever jeg som oftest som en normal julimåned i Oslo.

Det er mange soldager i Roma. Det er sjelden at det regner over flere dager i strekk. Men, når det regner lønner det seg å være godt kledd, ikke minst på bena. Pga. ujevnt underlag med brosten blir det mange dammer og veldig vått.

Flest nedbørsdager er det i månedene er februar, november og desember, og mest nedbør er det i de tre siste månedene av året. Men, som allerede nevnt, det er sjelden regn over flere dager. Min opplevelse er at det stort sett er pent vær, men er det vått, så er det veldig vått! Da går det an å planlegge besøk i museer og kirker.
Les mer om hvilke måneder det er flest og færrest turister i Roma!