Print Friendly, PDF & Email

Vær og klima i Roma gjennom årstidene

Her kan du finne ut om været i Roma de nærmeste dagene og hvilket klima du kan vente deg gjennom året.  Sammenlignet med norske forhold er vintrene i Roma relativt milde. Det er sjelden minusgrader og snø forekommer ikke ofte. Derimot kan somrene være ulidelig varme for oss nordboere. Selv om gjennomsnittstemperaturene for juli og august statistisk sett er ganske like hverandre, oppfattes august som den varmeste måneden. Da “flykter” romerne fra byen. Derfor er august en lite gunstig måned å besøke Roma. Mange restauranter og butikker stenger. Da er romerne på ferie.

 

Chance of a Thunderstorm
Wednesday // 50%
Chance of a Thunderstorm
Thunderstorms likely early. Low 19C.
Partly Cloudy
Tomorrow // 10%
Partly Cloudy
Sunshine and clouds mixed. High around 30C. NNW winds shifting to WSW at 15 to 25 km/h.
Partly Cloudy
Friday // 10%
Partly Cloudy
Sunshine and clouds mixed. High around 30C. Winds SW at 15 to 25 km/h.
Chance of Rain
Saturday // 40%
Chance of Rain
Sunny early. Becoming mostly cloudy with showers developing later in the day. High 29C. Winds SSW at 10 to 15 km/h. Chance of rain 40%.
Clear
Sunday // 20%
Clear
Except for a few afternoon clouds, mainly sunny. High 28C. Winds WNW at 10 to 15 km/h.
Partly Cloudy
Monday // 0%
Partly Cloudy
Partly cloudy skies. High 28C. Winds NNW at 10 to 15 km/h.

 

For å se et enda lengre langtidsvarsel, klikk deg inn her!

Skulle du bli overrasket av en regnskur, fortvil ikke! I løpet av sekunder har du minst fem paraplyselgere rundt deg som har byttet ut solbriller, klokker og vesker med for øyeblikket mer egnede produkter!

Vår og høst er de beste årstidene å besøke Roma. Desember kan være overraskende bra og kan anbefales. Ellers er perioden medio mars til medio mai best på våren og medio september og ut oktober best på høsten. Prisene på fly og hotell varierer ganske mye.

Gjennomsnittstemperaturene kryper vanligvis ikke under null, heller ikke i vintermånedene. Det kan bli i heteste laget i sommermånedene, juni, juli og august.
Mange utesteder har parasoller med varmelamper. Jeg har spist ute i Roma i desember. Oktober opplever jeg som oftest som en normal julimåned i Oslo.

Det er mange soldager i Roma. Det er sjelden at det regner over flere dager i strekk. Men, når det regner lønner det seg å være godt kledd, ikke minst på bena. Pga. ujevnt underlag med brosten blir det mange dammer og veldig vått.

Flest nedbørsdager er det i månedene er februar, november og desember, og mest nedbør er det i de tre siste månedene av året. Men, som allerede nevnt, det er sjelden regn over flere dager. Min opplevelse er at det stort sett er pent vær, men er det vått, så er det veldig vått! Da går det an å planlegge besøk i museer og kirker.
Les mer om hvilke måneder det er flest og færrest turister i Roma!