Print Friendly, PDF & Email

Vær og klima i Roma gjennom årstidene

Her kan du finne ut om været i Roma de nærmeste dagene og hvilket klima du kan vente deg gjennom året.  Sammenlignet med norske forhold er vintrene i Roma relativt milde. Det er sjelden minusgrader og snø forekommer ikke ofte. Derimot kan somrene være ulidelig varme for oss nordboere. Selv om gjennomsnittstemperaturene for juli og august statistisk sett er ganske like hverandre, oppfattes august som den varmeste måneden. Da “flykter” romerne fra byen. Derfor er august en lite gunstig måned å besøke Roma. Mange restauranter og butikker stenger. Da er romerne på ferie.

 

Clear
Tuesday // 0%
Clear
Clear. Low 20C.
Clear
Tomorrow // 20%
Clear
Sunshine and some clouds. High 32C. Winds S at 10 to 15 km/h.
Partly Cloudy
Thursday // 20%
Partly Cloudy
Partly cloudy. High 31C. Winds WNW at 10 to 15 km/h.
Clear
Friday // 20%
Clear
Mainly sunny. High 31C. Winds WNW at 10 to 15 km/h.
Chance of a Thunderstorm
Saturday // 40%
Chance of a Thunderstorm
Scattered thunderstorms in the morning. Partly cloudy skies late. High 29C. Winds S at 15 to 25 km/h. Chance of rain 40%.
Clear
Sunday // 20%
Clear
Sunshine along with some cloudy intervals. High 28C. Winds SW at 15 to 25 km/h.

 

For å se et enda lengre langtidsvarsel, klikk deg inn her!

Skulle du bli overrasket av en regnskur, fortvil ikke! I løpet av sekunder har du minst fem paraplyselgere rundt deg som har byttet ut solbriller, klokker og vesker med for øyeblikket mer egnede produkter!

Vår og høst er de beste årstidene å besøke Roma. Desember kan være overraskende bra og kan anbefales. Ellers er perioden medio mars til medio mai best på våren og medio september og ut oktober best på høsten. Prisene på fly og hotell varierer ganske mye.

Gjennomsnittstemperaturene kryper vanligvis ikke under null, heller ikke i vintermånedene. Det kan bli i heteste laget i sommermånedene, juni, juli og august.
Mange utesteder har parasoller med varmelamper. Jeg har spist ute i Roma i desember. Oktober opplever jeg som oftest som en normal julimåned i Oslo.

Det er mange soldager i Roma. Det er sjelden at det regner over flere dager i strekk. Men, når det regner lønner det seg å være godt kledd, ikke minst på bena. Pga. ujevnt underlag med brosten blir det mange dammer og veldig vått.

Flest nedbørsdager er det i månedene er februar, november og desember, og mest nedbør er det i de tre siste månedene av året. Men, som allerede nevnt, det er sjelden regn over flere dager. Min opplevelse er at det stort sett er pent vær, men er det vått, så er det veldig vått! Da går det an å planlegge besøk i museer og kirker.
Les mer om hvilke måneder det er flest og færrest turister i Roma!