Print Friendly, PDF & Email

Program dag 3 – lørdag

 

Program dag 3 109.00  Frokost

 

 

 

10.00  «På vei mot Peterskirken i den gamle pilegrimsleden»

I middelalderen valfartet pilegrimer i tusentall langs denne leden. Det var til tider så folksomt at folk ble trampet ned! Nå er det mer ordnede forhold, så vi skal ikke nære frykt for å ikke komme helskinnet frem!

Program dag 3 2
Caravaggio – Matteus kallelse

Caravaggio i San Luigi dei Francesi

Vandringen starter med et kort besøk i kirken San Luigi dei Francesi, der vi finner de tre kjente maleriene til barokkunstneren Caravaggio – «Matteus kallelse», «Evangelisten Matteus» og «Matteus martyrium».

Michelangelo Merisi da Caravaggio skapte det barokke bildet og dannet en kunstretning som senere ble fulgt av kjente malere som Velázquez og  Rembrandt.

Han var en omstridt person, både pga. sitt svært utsvevende liv, men også pga. de sterke virkemidlene han benyttet for å levendegjøre motivene. Ofte brukte han sine svirebrødre og lokale kurtisaner som modeller.

 

Program dag 3 3
Fontana Quattro Fiumi – Piazza Navona

Piazza Navona

Piazza Navona er byens storstue og er bygget på ruinene av keiser Domitians stadion. Midt på plassen står Gian Lorenzo Berninis fireflodsfontene, eller «Fontana dei Quattro Fiumi». Det var her, i denne fontenen, den dramatiske avslutningen av Dan Browns, «Engler og demoner», fant sted.

 

 

 

 

Program dag 3 4
Via dei Coronari

Via dei Coronari

Vi går inn i den gamle pilegrimsleden, Via dei Coronari. I antikken het gaten «Via Recta», «Den rette gaten». I middelalderen ble bebyggelsen noe mer uryddig, men det gjør gaten mer sjarmerende.

Navnet «Via dei Coronari» stammer fra salget av bønnekranser som fant sted her i middelalderen. Med tusenvis av pilegrimer var markedet for denslags produkter stort.

I dag er det antikvitetsbutikkene som holder hus i denne maleriske gaten.

 

Program dag 3 5
Ponte Sant’Angelo

Ponte Sant’Angelo og Castel Sant’Angelo

Vi ender opp ved Tiberen, der apostlene Peter og Paulus tar imot oss før vi går over Ponte Sant’Angelo og begynner vår vandring mot Peterskirken.

Broen er svært gammel, men ble «renovert» av Bernini på 1600-tallet. Temaet er «Jesu lidelseshistorie», der Bernini med ti engler følger Jesus langfredag, fra piskingen til korsfestelsen.

Rett imot oss får vi Castel Sant’Angelo, med erkeengelen Michael på toppen. Dette var opprinnelig keiser Hadrians mausoleum, som sto ferdig ved hans død i år 138.

 

Program dag 3 6
Peterskirken

Peterskirken og Vatikanet

Nå skimter vi Peterskirken og begynner vår vandring opp Via della Conciliazione, eller Forsoningsgaten, som den heter på norsk. Gaten sto ferdig så sent som på 50-tallet, men ble planlagt og påbegynt etter at Paven og Mussolini kom til enighet om etablering av Vatikanstaten i 1929.

Vi går inn i Peterskirken hvis ikke køen er for lang. De som ønsker å besøke Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapell, blir igjen her. For å unngå kø må billetter til Vatikanmuseet reserveres på fohånd.
Gå inn på http://biglietteriamusei.vatican.va. Vi vil ankomme Petersplassen ca. klokken 12.00. Derfor bør billetter til Vatikanmuseet reserveres til 12.30 eller 13.00.

 

Ettermiddagen til egen disposisjon.

Alternativt program for de som ønsker å være med:

Program dag 3 7

Trastevere

Vi tar taxi fra Petersplassen til den pittoreske bydelen Trastevere, hvor vi besøker den vakre middelalderkirken, Santa Maria in Trastevere 

 

13.00  Lunsj på en av de lokale restaurantene i Trastevere, Capo di Ferro

  

Program dag 3 8
Campo de’ Fiori

Campo de’ Fiori

Etter lunsjen i Trastevere går vi over broen Ponte Sisto, til   torgplassen Campo de’ Fiori, og deretter til Piazza Navona. Høyst sannsynlig ender turen med et glass på Tempio Bar, ved Pantheon.

 

 

Program dag 3 9
Da Sabatino

20.00  Avskjedsmiddag på Da Sabatino –  Piazza di Sant’Ignazio

Da Sabatino ligger ikke langt fra Pantheon, på en av Romas vakreste plasser. Vegg i vegg ser vi kirken Sant’Ignazio di Loyola, som er bygget til minne om stifteren av Jesuitterordenen.

 

 

Program dag 1 – torsdag 

Program dag 2 – fredag 

Program dag 4 – søndag