Print Friendly, PDF & Email
Roma: Drøm eller virkelighet – eller begge deler? 1
Fontana di Trevi

Mitt første møte med Roma artet seg som en «forelskelse ved første blikk». Byen tok meg med storm og den har faktisk blitt en hobby. Jeg er ”på besøk” i byen nesten daglig gjennom bøker, artikler på nett eller filmer.

Gatelangs i Roma
Gatelangs i Roma

Hvis du har lyst til at drømmen om Roma skal bli virkelig, anbefaler jeg deg å bli med Temareiser Fredrikstad på deres tur med navnet – ja nemlig: ”Drømmen om Roma”. Gjennom gatevandringer og måltider sammen med Jan E. Hansen, forfatter og kommentator i Aftenposten, var jeg med på en reise som jeg unner andre å oppleve maken til. Neida, jeg har ikke provisjon av det jeg her skriver, men ønsker rett og slett å dele gleden med andre. ”Til denne byen”, sier Jan E. Hansen, ” har “alle” kommet i over 2750 år, keisere og kunstnere, paver og politikere, for å bygge den i sitt eget bilde, for å oppleve den som andres byggverk, og for å drømme seg bort i den. Derfor forteller Roma mer om oss og vår kultur enn noen annen europeisk by.”

Dette er en flott tur for deg som ikke har vært i Roma før, eller som vil oppleve byen på en annen måte enn når du var der på egenhånd. Du vil bli bedre kjent med steder som Spansketrappen, Trevifontenen, Pantheon, Piazza Navona og Forum Romanum, for å nevne noen. I tillegg får du med deg noen steder litt utenfor allfarvei, og som de fleste går glipp av som ukjente i byen. Jan E. Hansens kunnskaper og fortellerevne legger til rette for at du vil komme til å drømme deg bort i denne byen!

Jeg anbefaler deg å gå inn på http://www.temareiserfredrikstad.no og se på deres reiseprogram. Her er det mange reisemål å velge i, både Roma og andre steder i Europa – og verden for øvrig.

Temareiser Fredrikstad har et meget profesjonelt opplegg rundt sine turer (har vært med på flere), så også det tekniske fungerer svært godt.

Buon viaggio!

Lar du deg inspirere til å kunne noen fraser på italiensk, finner du en landsdekkende oversikt Roma: Drøm eller virkelighet – eller begge deler? 2over italienskkurs på Kursagenten.no.