Print Friendly, PDF & Email

Fra flyplassen til Roma sentrum

Fra flyplassen til Roma sentrum 1Det er 3 1/2 mil fra Fiumicino inn til Roma sentrum. Det er mange måter å komme seg inn til byen på.

Nedenfor finner du på alternativer og priser. Du kan også klikke deg inn på The Rome Toolkit. Her finner du oversikt over transport, hoteller m.m.

Før du bestemmer deg for reisemåte, vær klar over at du som regel må ta en taxi fra ankomststedet i sentrum til ditt hotell. Med offentlig transport er dette ensbetydende med Stazione Termini. Herfra må du regne mellom 10 og 15 Euro for en taxi videre til hotellet. Taxier som tas herfra har rett til å legge på prisen med 1 – 2 Euro for at den tas fra denne holdeplassen, samt 1 – 2 Euro pr. koffert. Da kan det hende at andre alternativer kan være vel så interessante, enten en av de hvite taxiene eller en forhåndsbestilt bil fra et henteservice firma.

Fra flyplassen til Roma sentrum 2Personlig liker jeg å komme inn til Roma med bil. Etter noen minutter på motorveien og deretter gjennom et forstadsområde, åpenbarer byen seg med den Eurelianske mur, Circus Maximus, Palatinhøyden, Kapitol og Piazza Venezia, avhenig av hviklen vei bilen tar inn. Det er en opplevelse i seg selv og en fantastisk start på oppholdet.

Nedenfor finner du noen flere opplysninger om de ulike alternativene. Det finnes også andre alternativer, der du må kombinere reisen fra flyplassen med for eksempel Metroen. Disse mulighetene har jeg utelatt i denne omgang.

For meg er det et poeng å komme seg enklest og raskest til sentrum.

 

Fra flyplassen til Roma sentrum 3Tog

Klikk deg inn på Omio sin side og se avganger, eller på  Leonardo Express under.

Det finnes en direkte tog forbindelse som går hver 30 minutter til Rome Termini (sentralstasjonen) med Leonardo Express

Det lokale toget Fr1 går hver 20 minutter til stasjonen Tiburtina og stopper ved Trastevere, Ostiense og Tuscolana (€ 5.00). Billetter får du kjøpt på en automat på terminalen.

Turen inn tar 30 minutter. Når du beregner pris og tid, vær oppmerksom på at du høyst sannsynlig må ta en taxi fra stasjonen til hotellet. Det koster deg fort ca. 10 Euro. Er dere to personer, blir det ikke mye å spare i forhold til en taxi direkte fra flyplassen til hotellet. Det tar ca. 40 – 45 minutter fra du setter deg i bilen og turen med en kommunalt godkjent taxi (de hvite) ikke koste mer enn 48 Euro for fire personer, inkl. bagasje.

 

Fra flyplassen til Roma sentrum 4Buss

Terravisjon har avganger til og fra Fiumicino hver halvtime. Turen koster 4 Euro. Bussen går til Stazione Termini i Via Marsala n. 29 F/G, foran Terracafe. Klikk deg inn på deres hjemmesider for mer informasjon om avgangstider stoppesteder og billetter. http://www.terravision.eu/rome_fiumicino.html 

Fra flyplassen til Roma sentrum 5Taxi

Taxier finner du rett utenfor utgangen fra terminalen. Ikke la deg lure av de som tilbyr taxi inne i ankomsthallen. De hvite drosjene som står på utsiden har fast pris på 48 Euro, inklusiv bagasje og 4 personer. Prisen er fastsatt gjennom et kommunalt vedtak, så se nøye på døren på taxien. Pass på: Står det «Fiumicino» på døren kan sjåføren likevel ta opp til 60 Euro.

NB! Som nevnt, taxier det der står Fiumicino har lov til å ta 60 Euro. Spør på forhånd hva turen koster og om det er fastpris på 48 euro. «Fastpris 48 = Prezzo fisso quarantotto?, uttales Pretså fisså kuarantåttå?«. Fastprisen skal gjelde for alle destinasjoner i Roma sentrum, innenfor den Eurelianske mur.

 

Les mer om taxi i Roma her!

Henteservice

Er dere fire personer kan en vanglig taxi bli i minste laget. Da kan det lønne seg å forhåndsbestille en bil. Det koster 59 Euro. De følger med på flighten din og står med skilt i ankomsthallen 30 minutter etter at flyet har landet. Kontakt gjerne hotellet på forhånd og be dem ordne med henteservice.

Fra flyplassen til Roma sentrum 6Vi kan anbefale at dere tar kontakt med Catharina Bugge dersom dere vil ha bistand mht. transport, men også til andre ting under oppholdet i Roma.