Print Friendly, PDF & Email

Severdigheter, museer og kirker

Roma er i seg selv et gedigent museum. Å vandre i Romas gater, plasser og høyder er som å bevege seg gjennom flere tusen års historie. Galleriene og museene er på sett og vis pynten på bløtkaken, i tillegg til alle kirkene, som også rommer enorme kunstskatter.

Besøk Spansketrappen . Dessverre, nåtildags er et ikke tillat å sette seg i trappen, så det får holde å beskue dette kunstverket visuelt!

Krysser du Tiberen, kommer du til Vatikanstaten, verdens minste uavhengige stat. Peterskirken fra 1600-tallet kneiser over den enorme plassen hvor tusenvis av mennesker samler seg for å få pavens velsignelse. Jeg anbefaler et besøk i Vatikanmuseet, der du blant annet ser Michelangelos fresker i Det Sixtinske kapell.

Ta en tur til Romas storstue, Piazza Navona. Midt på plassen står Berninis fireflodsfontene, Fontana dei Quattro Fiumi.

Ta veien gjennom eldgamle gater og smug til den fantastiske Trevifontenen, hvor hvite marmorstatuer av guder og hester står i sterk kontrast til det klare vannet. (Se opp for lommetyver – her er det myriader av turister!)

 

Severdigheter

Severdigheter-museer-kirker 1

De største severdighetene er samlet innenfor det antikke Romas opprinnelige murer.
I dette området finner du Colosseum, hvor gladiatorkampene fant sted, og Forum Romanum, som var Romerrikets handelssenter.

Klikk her for å gå til severdigheter

 

Museer og gallerier

Severdigheter-museer-kirker 2Selv om Roma i seg selv er et museum, er det et stort antall museer og gallerier som er verdt et besøk. Flere av dem er tidligere palasser som er åpnet for publikum, slik at flere kan få glede av kunstskattene.

Klikk her for å gå til museer og gallerier

 

 

Kirker

Severdigheter-museer-kirker 3Gå ikke glipp av kirkene. Mange av kirkene inneholder kunstskatter som eller bare er å finne i de store museene og galleriene. Peterskirken er ikke den eneste som er verdt et besøk. I det historiske sentrum er det bare noen få skritt mellom hvert skattkammer. Er du varm og trenger sårt til å sette deg ned litt? Gå inn i en sval kirke, sett deg på benkeraden og nyt stillheten!

Klikk her for å gå til kirker