Print Friendly, PDF & Email

Chiesa di S. Luigi dei Francesi og Caravaggio

Chiesa Di San Luigi dei Francesi og Caravaggio 1På Piazza di San Luigi Dei Francesi ligger den franske kirken, tilegnet helgenkongen Ludvig IX (1214 – 1270)Som eneste franske konge ble han helgenkåret av Pave Bonifatius VII i 1297. Denne barokke kirken, som er bygget til hans minne, åpnet sine dører i 1589.

Grunnen til at han ble kåret til helgen var hans fromhet og innsats i to korstog. Han var forøvrig en ivrig relikviesamler.

Kirken er blant annet kjent for sine tre malerier av barokkmaleren, Caravaggio. Hans egentlige navn var Michelangelo Merisi, men fikk tilnavnet da Caravaggio, som er byen han opprinnelig kom fra i Nord-Italia, ikke langt fra Bergamo. Han ble født i 1571 og døde i 1610.

 

Bildene i Contarelli-kapellet innerst til venstre i kirken er en triologi over apostelen Matteus:
Chiesa Di San Luigi dei Francesi og Caravaggio 2

 

Ting å se på veien

På veien til Piazza Navona får du på din venstre side i Via del Salvatore en stor bygning, Palazzo Madama. Når du kommer ut på og krysser den traffikerte Corso del Rinascimento, ser du fasaden med det italienske flagget og EU-flagget.
Dette er i dag setet for senatet.

Bygget er oppført på 1500-tallet for Medicifamilien og er oppkalt etter Margrete av Parma, som fikk tilnavnet Madam. Hun var et resultat av et utenomekteskapelig forhold mellom keiser Karl V og en elskerinne.

Allerede 5 år gammel ble hun forlovet med pave Clements VII’s nevø, Allesandro de Medici. De giftet seg i 1536, da hun var 15 år gammel.  Allesandro ble imidlertid myrdet året etter og Margrete inngikk et ikke særlig lykkelig ekteskap med Ottavio Farnese, barnebarn av Paul 3.

Den allerede nevnte barokkmaler, Caravaggio, bodde her en tid, hos sin daværende patron og mesen, kardinal Francesco Maria del Monte.