Print Friendly, PDF & Email

Ruiner av Domitians stadion

Når du står i svingen, på Piazza della Cinque Lune, gå rett frem til fotgjengerovergangen. På den andre siden av gaten er du ved inngangen til Piazza Navona. Rett ved skimter du ruinene etter Dometians stadion.

Ruiner av Domitians stadion 1Disse ruinene kom til syne da Mussolini på 20-tallet rev bygningene på nordenden av Piazza Navona for å lage en paradegate frem til Justispalasset på den andre siden av Tiberen. Prosjektet ble ikke noe av og bygningene ble gjenreist.

Men, takket være denne fadesen fikk Roma et nytt museum. Gå litt videre og inn til venstre i Via di Tor Sanguigna. Her er inngangen til museet som ligger under gatenivå. Det ble åpnet for første gang i 2014.

Stadionet ble bygget i år 86. Det var 240 meter langt og 65 meter bredt. Og kunne romme rundt 30.000 tilskuere.

Ruiner av Domitians stadion 2

Ting å se på veien
Når du kommer ut av museet skal du ta til høyre, for deretter å gå inn i Via dei Coronari. Ta imidlertid en titt til venstre før du går videre. På plassen ligger en restaurant. Det var her Julia Roberts var da filmen «Eat, Pray, Love» ble spilt inn. Den påstås av mange å være en av Romas beste restauranter. Det kjente hotellet, Raphael, ligger i Largo Febo 2, så nabolaget er det ingenting å si på!