Print Friendly, PDF & Email

Fra Pantheon til Pincio og Ara Pacis

Fra Pantheon til Pincio og Ara Pacis 1Denne turen er på 3 km og tar 40 minutter å gå uten stans, men vi skal gjøre mange stopp på veien, så ta sikte på at formiddagen går med.

Det kan hende at det kan passe med lunsj når du har nådd fram til Ara Pacis og Augustus mausoleum.Da er det heldigvis bare noen få minutter ned til Osteria da Mario som serverer lunsj både inne og ute på bord med rødrutede duker.
Klikk deg inn på de nummererte overskriftene. Da kommer du til sidene som beskriver attraksjonene.

For å komme tilbake til denne siden, klikk på tilbakepilen. Det kan være lurt å skrive ut denne siden og ha den med sammen med et romakart.

God tur!

 

1. Pantheon og Piazza della Rotonda
Pantheon, «Alle guders tempel», ligger på Piazza della Rotonda. Plassen og tempelet ligger midt i det historiske sentrum. Slå deg gjerne ned på Tempio bar og nyt utsikten mot et nesten 2000 år gammelt byggverk!

2. Hadrians tempel
Fra Pantheon går du opp Via del Pastini. Etter noen minutter kommer du til Piazza di Pietra, med keiser Hadrians tempel på høyre side.

3. Fontana di Trevi
Gå videre opp i forlengelsen av Piazza di Pietri, i gaten Via di Pietra. Fortsett rett over Via del Corso og gå opp Via delle Muratte til du kommer til Fontana di Trevi.

4. Spansketrappen
Fra Fontana di Trevi tar du inn Via Poli. Da har du fontenen på høyre side og en liten plass med en kirke rett frem. Gå til Via del Tritone, fortsett rett over gaten og videre forbi skobutikken i Via Poli. Ved enden av gaten tar du til høyre i Via del Bufalo. Deretter holder du til venstre i Via di Sant’ Andrea delle Fratte. Etter å ha passert kirken Sant’ Andrea delle Fratte på høyre side kommer du inn i Via di Propaganda, som går over i Via di Spagna, i retning mot Spansketrappen.

5. Pincio
Gå opp Spansketrappen på venstre side til du kommer til toppen med kirken Trinita del Monti rett frem. Hold til venstre i Via della Trinita del Monti. Etter å ha passert Medicipalasset på høyre side kommer du snart til Enrico e Giovanni Cairoli monumentet, med en mann som holder en pistol. På den andre siden av gaten ser du en marmorplakett på murveggen. Gå over gaten og følg Viale Adamo Mickievicz opp til en av Romas vakreste utkikksposter.

6. Piazza del Popolo
Når du har fått tilbake pusten, fortsett ned bakken til høyre når du står og ser utover byen mot Peterskirken. Den heter Viale Valadier. Ta sikte på trappen ned til Piazza del Popolo, ved siden av kirken Santa Maria del Popolo.

7. Ara Pacis
Når du står på Piazza del Popolo og har Corsoen og de to tvillingkirkene rett fram, gå på skrått over plassen og inn i Via di Ripetta. Denne fører fram til Ara Pacis og Augustus Mausoleum.

8. Augustus mausoleum
På venstre side i forhold til Ara Pacis ligger Augustus mausoleum, som er «endestasjonen» for denne vandringen.

Skulle det imidlertid være på tide med lunsj, er det bare å fortsette rett frem i Via di Ripetta, som går over i Via della Scrofa. Hold utkikk etter «smuget» på venstre side som heter Vicolo della Vaccarella. Gå opp her til du kommer til Piazza delle Coppelle og det hyggelige spisestedet, Osteria da Mario. Spaserturen fra Augustus mausoleum til Osteria da Mario tar ca. 10 minutter.