Print Friendly, PDF & Email

Tempio bar

Tempio bar 1Det er jo ikke uten grunn at etablissementet heter «Tempio bar», «Tempelbaren»! Bedre utsikt til en av Romas vakreste og viktigste attraksjoner får du ikke. Her sitter du og ser utover folkelivet på Piazza della Rotonda, forbi fontenen med obelisken, og direkte på fronten av «Alle guders tempel», som «Pantheon» oversatt betyr.

Tempio bar har blitt et samlingssted for nordmenn, og det er ikke overraskende om du hører norsktalende ved ett eller flere av bordene.

Her er det godt å slå seg ned for å nyte et glass, hjemmelaget iskrem, eller et lett måltid.

Betjeningen er usedvanlig hyggelig, så det er ikke uten grunn at nordmenn føler at de har kommet hjem når de ved neste besøk setter seg ved et bord med utsikt mot Pantheon.

Tempio bar 2For mange nordmenn vekker Tempio bar minner om en god bekjent eller kjær venn; Jan E. Hansen. Han hadde sin faste plass og besøkte stedet nesten daglig. Jan E. Hansen var journalist, kulturredaktør i Aftenposten og forfatter. Han har skrevet tre bøker om Roma: «Drømmen om Roma», «Roma, 42 steder som skapte historie» og til slutt «Med ett ben på jorden». Sistnevnte handler om hans opplevelser i forbindelse med opphold på sykehus både i Roma og i Norge.

Tempio bar 3Når du besøker Tempio bar ser du en plakett i messing på veggen der han hadde sin faste plass.

På hans fødselsdag, 1. november og hans dødsdag, 12. februar, «reserverer» betjeningen hans bord med å plassere bøkene, vinflasken, vinglasset og askebegeret der han alltid hadde sin plass.
Se Arnt Stefansens billedbrev med Jan E. Hansen her! Billedbrev – Jan E. Hansens Roma – NRK TV

Tilbake til «Fra Pantheon til Tempio bar».

Tilbake til «Vandringer på egenhånd»