Print Friendly, PDF & Email

Chiesa Santa Maria Maddalena

Chiesa Santa Maria Maddalena 1De fleste Mariakirker i Roma er dedikert til Jesu mor. Santa Maria Maddalena er, som navnet forteller, viet til Maria Magdalena.

«Ministri degli Infirmi», direkte oversatt, «Ministere for de syke», er en orden stiftet av Camillus de Lellis. På Katolsk.no tituleres ordenen, «De Sykes Tjenere».

Ordenen reiste en kirke her i 1586. Den nåværende bygningen sto delvis ferdig i 1699. Det hersker noe usikkerhet om hvem som skal ha æren for den vakre kirken, men både Carlo Fontana og Borromini er nevnt. Det skal imidlertid være Giacomo della Porta, Carlo Maderno og Francesco Paparelli som skal ha vært hovedarkitektene.

Fasaden, slik vi ser den nå, sto ferdig i 1735, altså i overgangen mellom barokk og rokokko. Man har etter hvert kommet frem til at det er den portugisiske arkitekten Manuel Ridrigues dos Santos som bør ha æren for den vakre rokokkofasaden.

Gå inn i kirken og bli overveldet over fantastisk barokk arkitektur, med rikt dekorerte kapeller og et vakkert tak, malt av Sebasiano Conca.

Det er godt å sette seg ned her i kontemplasjon etter et besøk på den folkerike Piazza della Rotonda.

Ting å se på veien
Når du kommer ut, tar til høyre og deretter til venstre inn i Via delle Coppelle, gå noen få meter og ta en titt opp gaten til høyre. På plassen helt øverst er det et hyggelig spisested, Osteria da Mario, drevet av sønnen Marco og hans familie. Her er det rødrutede duker og du kan sitte ute på det koselige torget, eller inne. God mat til hyggelige priser.
På nedsiden, ved tønnebordene, er det et utmerket enotec.