Print Friendly, PDF & Email

Fly til Roma

Fly til Roma 1Hvis du er på en kort visitt til Roma, som for eksempel fra torsdag til søndag, er det et poeng å komme ned raskest mulig, helst så tidlig at du får med deg lunsjen. Derfor lønner det seg å finne et tidlig fly og helst uten mellomlandinger. Med direktefly tar flyturen ca. 3 timer.

Det er to flylasser i Roma, Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport og Ciampino. Leonardo da Vinci kalles stort sett bare Fiumicino og er den internasjonale flyplassen. Ciampino er betydelig mindre og benyttes av noen lavprisselskaper, charter og militærfly.

Flysituasjonen er for øyeblikket noe uryddig, så det er vanskelig å være konkret mht. forslag om flyselskaper og avganger. Her er imidlertid noen råd:

  1. Velg en tidlig avgang. Jeg synes at det er et poeng å reise tidlig og kunne få med lunsjen første dag i Roma. Når kvelden kommer føler du at du har vært i Roma en evighet allerede. Hvis du lander rundt klokken 21.00 er du ikke på hotellet før rundt klokken halv elleve på kvelden.
  2. På returen ville jeg valgt et senere fly, slik at ikke avreisedagen blir stress fordi dere må tidlig opp.
  3. Finn helst et direktefly. Flyreisen er på litt over 3 timer.
  4. Ikke la deg overtale av de som står i ankomsthallen på flyplassen om rimelig tur til Roma sentrum. Gå heller ut og ta en av de hvite drosjene. De har av Roma kommune blitt pålagt å ha fast takst for inntil 4 personer med bagasje til alle destinasjoner i Roma sentrum.
  5. Sjekk priser og avganger på Norwegian og SAS, men søk også opp på Google med søkerordene; billig fly til roma og se hva selskaper som Momondo, Trivago, Travellink o.l. har å tilby.

Flight_ParkParkering på Gardermoen

Det er mange alternativer for parkering på Gardermoen, på plasser med kort eller lang avstand fra avgangshallen. Vi kan anbefale å prøve Flight Park. Da leverer du bilen rett utenfor avgangshallen til avtalt tid, oppgir flightnummer for retur og henter bilen på avtalt sted ved ankomst.

Klikk her for å se hvordan det fungerer.

Rabattavtaler: Hvis du er medlem i NAF, USBL eller Huseierne får du rabatter på fra 10 til 12% på oppgitte priser.

Les mer om tilbudet på deres hjemmeside.

Tips: Søk på «rabatt flight park» og se hvordan du kan redusere prisen ytterligere.

Gå også inn på deres Facebook side.

Det er mange måter å komme seg fra Fiumicino og inn til Roma sentrum på. Klikk her for å få tips om hvordan du kommer deg fra flyplassen til sentrum av Roma.