Print Friendly, PDF & Email

Fly til Roma

Fly til Roma 1Hvis du er på en kort visitt til Roma, som for eksempel fra torsdag til søndag, er det et poeng å komme ned raskest mulig, helst så tidlig at du får med deg lunsjen. Derfor lønner det seg å finne et tidlig fly og helst uten mellomlandinger. Med direktefly tar flyturen ca. 3 timer.

Det er to flylasser i Roma, Leonardo da Vinci-Fiumicino Airport og Ciampino. Leonardo da Vinci kalles stort sett bare Fiumicino og er den internasjonale flyplassen. Ciampino er betydelig mindre og benyttes av noen lavprisselskaper, charter og militærfly.

 

Fly til Roma 2SAS har daglige avganger til og fra Roma. Med flyet klokken 07.10 fra Oslo, med mellomlanding i København, lander du 12.35 på Fiumicino. Det er såpass tidlig at det fremdeles er en viss mulighet til å rekke lunsjen. Jeg anbefaler at du går inn på deres side og sjekker lavpriskalenderen. Det er mange alternative avganger og store prisvariasjoner. På deres «Romaside» opplyser de at taxituren fra flyplassen til sentrum tar 20-30 minutter. Det stemmer ikke. Den tar ca. 45 minutter.

 

Fly til Roma 3Norwegian har i perioden 30. mars – 27. oktober direkteavganger kl 07.10 fra Gardermoen, med ankomst Fiumicino kl 10.20, mandag, torsdag, fredag og søndag. I vintersesongen er det kun direkterute kl 18.10, med ankomst 21.05. Du kan også reise på morgenen i denne perioden, men da er det mellomlanding og 1 1/2 rime å vente i København. Flyet går fra Gardermoen 07.35 og lander på Fiumicino 12.55.

Jeg synes, som allerede nevnt, at det er et poeng å reise tidlig og kunne få med lunsjen første dag i Roma. Når kvelden kommer føler du at du har vært i Roma en evighet allerede. Hvis du lander 21.05 er du ikke på hotellet før rundt klokken halv elleve på kvelden..

 

 

Flight_ParkParkering på Gardermoen

Det er mange alternativer for parkering på Gardermoen, på plasser med kort eller lang avstand fra avgangshallen. Vi kan anbefale å prøve Flight Park. Da leverer du bilen rett utenfor avgangshallen til avtalt tid, oppgir flightnummer for retur og henter bilen på avtalt sted ved ankomst. Les mer om tilbudet på deres hjemmeside.

Tips: Søk på «rabatt flight park» og se hvordan du kan redusere prisen ytterligere.

Gå også inn på deres Facebook side.

 

 

 

Reiseformidling på nett

Du kan også forsøke å finne rimelig flybilletter gjennom f.eks. Flybilligst.com eller Kelkoo.

Fly til Roma 4

Flybilligst.com

har en morsom graf der du kan sammenligne prisene på aktuelle flyselskaper på det tidspunkt du ønsker å reise. Dette sier Flybilligst.com om seg selv:

  • flybilligst.com er et verktøy som hjelper deg å finne de billigste flybillettene.
  • flybilligst.com tar ikke betalt fra brukerne og viser flyselskapets/reisebyråets egne priser inkl. skatter og avgifter.
  • Ved hjelp av enkle Lavprisgrafer ser du øyeblikkelig de billigste billettene.
  • Klikk deg direkte til flyselskapets side. Dine valg er ferdig utfylt, du slipper å søke fram billetten selv.
  • Prisene som vises her er flyselskapets/reisebyråets egne priser, inkl. skatter og avgifter.
  • flybilligst.com tar ingen ekstra gebyrer.
  • Prisene oppdateres flere ganger i døgnet.

 

Fly til Roma 5Kelkoo er også vel verdt å prøve. Pass bare på å gjøre de rette seleksjonene. Forsøk med avkrysning på direktefly og tidlig tidspunkt for flyavgang på nedreiser. Du får flere valg for selektering i høyremarg i step 2.

 

 

Det er mange måter å komme seg fra Fiumicino og inn til Roma sentrum på. Klikk her for å få tips om hvordan du kommer deg fra flyplassen til sentrum av Roma.