Print Friendly, PDF & Email

Bo i Roma

Her får du gode råd om hvor og hvordan det er best å bo sentralt i Roma. Roma kan by på det meste av overnattingsalternativer, fra de dyreste hoteller til de rimeligste pensjonater. Lei gjerne en leilighet i Roma. Du kan også velge å bo i kloster, hvis det skulle behage. Det er mange alternativer for den som ønsker et rom i Roma!

Tips om hvor det er godt å bo sentralt i Roma

Bo i Roma 1

Bo i Roma 2
Trykk på kartet for å se avstander

Ta utgangspunkt i at Pantheon ligger midt i Romas sentrum. Herfra er det bare noen minutter å gå til Piazza Navona, Campo dei Fiori og Trevifontenen.  Derfor er områdene rundt disse stedene gode valg.

Colosseum er etter min smak litt for langt unna, det samme er området rundt Vatikanet. Dette er steder man går til kanskje bare en gang i løpet av oppholdet.

Det er nok rimeligst å bo oppe ved Stazione Termini, men jeg anbefaler ikke dette strøket – av flere grunner: Det er langt å gå. En taxi kan til tider være vanskelig å få tak i, og det koster fort rundt 10 euro. Området ved Termini er ikke av det hyggeligste og kan nok ha noe til felles med forholdene vi kjenner til rundt Sentralbanestasjonen i Oslo.

Bo i Roma 3
Trastevere – på den andre siden av Tiberen

Ønsker du å bo litt utenfor det nevnte sentrum er Trastevere, på den andre siden av Tiberen, et godt alternativ. Du er likevel i gangavstand til det antikke sentrum. Det er det mest pittoreske området i hele byen og her ligger en av Romas vakreste kirker, Santa Maria in Trastevere.

Fra Trastevere går du over Ponte Sisto, en av de få broene i Roma der det ikke er biltrafikk. Herfra er det ikke mange minuttene til Campo dei Fiorio, og etter ytterligere noen minutter står du på Piazza Navona.

Foruten å være det mest pittoreske området i Roma har bydelen et vell av hyggelig og rimelige spisesteder.

Trykk på kartet over til høyre for å få et overblikk over avstander til severdigheter i Roma.

 

Trykk her for å gå til kart over Romas sentrum!

Les mer om hoteller i Roma

Les mer om leiligheter i Roma

Les mer om kloster i Roma