Print Friendly, PDF & Email

Hotell sentralt i Roma

Her er noen  forslag til hoteller sentralt i Roma som jeg har gode erfraringer med å bo på.

Det er store prisvariasjoner på hoteller, avhengig av beliggenhet og standard. Som regel lønner det seg å bestille hotell gjennom byråer fordi de har avtaler du som privatperson vanskelig kan matche.

Hotell i Roma 1
Utsikt fra frokostbordet på takterrassen på Hotel Colonna Palace i Roma

Jeg vil sterkt anbefale at du velger et sentralt beliggende hotell, det vil si i følgende områder (i rekkefølge etter avstand fra Pantheon):

– Piazza della Rotonda med Pantheon

– Piazza Navnona

– Fontana di Trevi

– Campo dei Fiori

– Spansketrappen

– Trastevere, hvis du vil litt utenfor sentrum, men likevel i gangavstand

Tro ikke på annonser der det for eksempel står: “Bo i hjertet av Roma, mellom Peterskirken og Engleborgen.” Det er mulig at noen har sitt hjerte i Peterskirken, men hjertet av Roma er det ikke. Heller ikke området ved Colosseum er særlig sentralt. Oppe ved Quirinalen er det bratt å komme, så det er heller ikke det aller beste. Jeg fraråder ikke å bo i disse områdene, men du skal bare vite at det er relativt langt til selve sentrum. Du bruker fort en halv time på å gå fra Peterskirken eller Colosseum til Piazza Navona og Pantheon.

Noen synes at Spansketrappen også ligger et stykke unna. Det er jeg ikke enig i, men husk at Corsoen på sett og vis deler byen i to. Oppe ved Trevifontenen er det også hyggelig å bo, selv om det til tider kan være vel folksomt foran fontenen.

Svært mange hoteller ligger rundt Stazione Termini. Mange av dem er rimelige og kanskje også gode. Hvis du velger et hotell i dette strøket, ta hensyn til at det er ganske langt å gå til og fra det historiske sentrum. En taxi kan være vanskelig å få tak i og det koster fort rundt 10 euro en vei. Strøket er heller ikke det hyggeligste, noe sentralbanestasjoner verden over stort sett har til felles.

Jeg har god erfaring med å bestille hotell gjennom det norskeide selskapet, Reise.no. De er svært konkuHotell i Roma 2rransedyktige både på hotellutvalg og priser. Skulle du ha behov for mer informasjon enn den du finner på deres nettside, er de hyggelige å ringe og svært serviceinnstilte. Reise.no tilbyr gunstige priser på hoteller over hele verden. Under siden “om oss” får du mer informasjon om selskapet og deres filosofi. Hvis du registrerer deg og får tildelt reisekortnummer får du ytterligere 10% rabatt på dine hotellbestillinger.

 

Mine forslag

Hotell i Roma 3
Colonna Palace Hotel

 

Colonna Palace

Piazza Montecitorio, 12 – 00186 Roma

http://www.hotelcolonnapalace.com/

Et meget sentralt beliggende hotell, 5 minutter fra Pantheon. En fantastisk takterrasse som kun benyttes til frokost, som for øvrig er utmerket. Etter at frokosten er ryddet bort er terrassen tilgjengelig for de som måtte ønske å hvile litt på ettermiddagen eller runde av kvelden før sengetid. Ligger så nær deputerkammeret at det alltid er mye politi som passer på.

Tips 1: Bestill gjennom www.reise.no. Direkte bestilling via nett til hotellet er mye dyrere.

Tips 2:  Be om å få et rom inn mot plassen. Der er det ikke trafikkstøy. Det gjør du dagen før ankomst hvis du har bestilt via byrå. Inntil da har hotellet kun et referansenummer og ikke navn på ankomne gjester.

 

Hotell i Roma 4Santa Chiara

Via Santa Chiara, 21 00186 Roma , Italy
Tel +39 06 6872979 – Fax +39 06 6873144
Email: info@albergosantachiara.com

Hotellet ligger meget sentralt, bare noen få meter fra Pantheon. Når du er ute på gaten ser du Berninis berømte elefantobelisk, foran kirken Santa Maria Sopra Minerva.
I nærheten ligger også en av Romas mest berømte kaffebarer, på plassen Sant’ Eustachio.

 

 

Hotell i Roma 5
Hotel Trevi

 

Hotel Trevi

Vicolo del Babuccio, 20

 


http://www.hoteltrevirome.com/en

Hotellet ligger meget sentralt, rett til høyre for Trevifontenen.

Rommene ligger fordelt på flere tilliggende bygninger, enkelte med en fantastisk utsikt over byen, retning mot Peterskirken.

Frokosten inntas på hovedbygningens takterrasse.  Det er ingen sjenerende biltrafikk i området, men svært folksomt pga. Trevifontenen.

For noen få Euro ekstra kan du be om å få oppgradert rommet.

 

 

 

 

Hotell i Roma 6
Hotel Adriano

Adriano

Via di Pallacorda, 2 – 00186 Roma

http://www.hoteladriano.com/inglese/hotel.htm

Hotellet ligger nær Pantheon, på Marsmarken. Det er et godt hotell, men også her kan det lønne seg å forsøke et byrå for å få beste pris. Rommene er pene og det er rent og ordentlig. Frokostsalen ligger i første etasje, lyst og vennlig og frokosten er utmerket.

Hotellet ligger i en stille gate og det er lite trafikk.

 

 

Hotell i Roma 7
Hotel Nazionale

Hotel Nazionale

Piazza Montecitorio, 131 | 00186 Roma

http://www.hotelnazionale.it/eng/hotel.html

Også dette hotellet ligger på Piazza Montecitorio og regnes som et luksuriøst hotell. Min erfaring er at rommene er gode, men størrelsen er svært varierende. Jeg holder en knapp på naboen, Colonna Palace, ikke minst fordi frokosten på Nazionale inntas i en underetasje. Den er for øvrig av ypperste klasse. Med tanke på avstand er dette et absolutt godt valg.

Det er ingen sjenerende biltrafikk i området rundt hotellet.

 

 

 

 

Hotell i Roma 8
Hotel Cesari

 Hotel Cesari

Via di Pietra 89/A – 00186 Roma

http://www.albergocesari.it/inglese/hotel.htm

Et meget sentralt beliggende hotell, nær Hadrians tempel. Hotellet har en flott takterrasse og rommene er gode. Frokosten er utmerket. Det er lite biltrafikk i området, men hvis du bor i de nedre etasjene mot Piazza di Pietri vil nok støyen fra rengjøringsfolket ved 5-tiden på morgenen virke forstyrrende. Be om å få et rom der det er lite støy.

Du går ut av hotelldøren og er midt i det antikke Roma, med den vakre Piazza di Pietra rett ved og et steinkast til Piazza St. di Ignazio og ikke stort lenger til Pantheon.

 

 

 

 

   

Lukk meny