Print Friendly, PDF & Email

Shopping i Roma

Roma har et vell av butikker. Stor shoppingsentre finner du imidlertid ikke inne i det historiske sentrum. da må du litt utenfor. I denne byen finner du butikker som passer for enhver lommebok. Sammenlignet med Norge er lærvarer og sko blant det du kan spare mest på å kjøpe her.

Shopping i Roma 1
Gucci i Via Condotti

Handlegater i Roma

Den mest kjente og mest eksklusive handlegaten i Roma er Via Condotti, som ligger mellom Spansketrappen og Via del Corso.  De kjente motehusene har butikker her. Gå også i parallellgatene, Via Frattina (der Sigrid Undset har bodd) og Via Borgognona.

 

Romas hovedgate, Via del Corso, er også en kjent handlegate, med utvalg som passer bedre for de flestes lommebok enn designbutikkene oppe ved Spansketrappen.
På Corsoen, halvveis mellom Via del Popolo og Via Venezia, vis a vis Marcus Aurelius søylen, ligger det som vel nærmest kan kalles et shoppingsenter i sentrum, Det er Galleria Alberto Sordi. Her der det også mulig å sette seg ned for et glass eller en kopp.

 

Hvis du er spesielt interessert i bøker og gaver, men også lærvarer og mat, kan Via Cola de Rienzo på Vatikansiden av Tiberen et alternativ. Går du fra Piazza del Popolo og over broen, kommer du inn i denne gaten.

 

 

Shopping i Roma 2
I Via dei Coronari – Romas antikvitetsgate

En gate som er verdt et besøk er Via dei Coronari, som går fra nordenden av Piazza Navona, mot Ponte Sant’ Angelo. Dette er den gamle pilegrimsleden fram til Peterskirken og huser i dag Romas antikvitetsforretninger.

 

Rett sør for Campo de’ Fiori ligger Via dei Giubbenari. Gaten anbefales for de som gjerne vil handle designklær til akseptable priser. Hvis du er i dette området på formiddagen er det et must å ta en runde på Campo de’ Fiori, kanskje verdens mest berømte torghandel.

 

Også Via del Tritone, som går fra Piazza Barberini og ned til Via del Corso, og Via Nazionale, som går fra Piazza della Repubblica og ned til Piazza Venezia anses som gode handlegater. Begge disse gatene skjemmes dessverre av mye trafikkstøy, så de er ikke fullt så hyggelige å gå i.

 

Virkelig gode skokjøp kan de gjøre i skoutsalgene i Trastevere, mellom Ponte Sisto og Piazza Santa Maria in Trastevere.

Les mer om det pittoreske Trastevere her!

 

Shopping i Roma 3
Vesker og lærvarer i Via dei Pettinari

Vesker og lærvarer i Roma

I Via dei Pettinari, rett ved broen Ponte Sisto, ligger en butikk for vesker og lærvarer som er verdt et besøk. Den ser liten og unnselig ut fra gaten, men det er et stort lokale innover i butikken. Her finner du varer av høy kvalitet til rimelige priser.

 

 

 

 

 

 

 

Shopping i Roma 4Castel Romano Designer Outlet

En liten halvtimes kjøretur utenfor byen ligger Castel Romano, et moderne senter med over 100 butikker, restauranter og lekeplass for barna. Her kan du finne desginklær med opp til 70% avslag i forhold til normal butikkpris. Det går buss fra Termini.

 

 

Klikk deg inn her for å gå til Castel Romanos hjemmeside for mer informasjon.

 

Shopping i Roma 5
Gateselgere på Ponte Sant’Angelo

Et godt råd: Kjøp ikke piratkopier på gaten!

Det kan koste deg dyrt å kjøpe kjente «merkevarer» av gateselgere. Du kan risikere å få en bot på flere tusen euro dersom du for eksempel blir tatt på fersken når du kjøper en «Rolex» klokke eller en «Luis Vitton» veske. EU har innført strenge regler for å komme dette uvesenet til livs.

Politi i sivil holder et godt øye med denne virksomheten og du kan risikere å bli anholdt og bøtelagt.

 

 

Se andre nyttige tips om Roma!