Print Friendly, PDF & Email

Kunstvandringer i Roma

Roma er rik på kunst. Flere av verdens, gjennom tidene, viktigste kunstnere har i kortere eller lengre perioder oppholdt seg her, og satt dype og minneverdige spor etter seg.

En av disse er barokkmaleren Caravaggio, som malte banebrytende bilder. Billedhuggeren og arkitekten Bernini kommer vi heller ikke utenom. Hans kunst kan vi glede oss over på piazzaer museer og kirker over hele byen. Vi må heller ikke glemme Boromini, Berninis rival. Renessansekunstnere som Michelangelo og Rafael har også satt sitt preg på byen.

Denne siden starter med vandring i Caravaggios fotsport. Flere vandringer, i andre kunstneres fotspor, kommer etterhvert.

I Caravaggios fotspor i Roma
Kunstvandringer i Roma 1Caravaggio, eller Michelangelo Merisi da Caravaggio, som het, fordi han var fra byen Caravaggio, satt sterke fotavtrykk i kirker og museer over hele byen.

Vi skal følge etter ham i 9 kirker og museer. Flere av hans malerier henger andre steder, både i Italienske byer og i andre land. Dessuten er det bilder i privat eie. Vi konsentrerer oss her om de bildene vi kan glede oss over i Roma.

Klikk deg inn på siden med vandringer i Caravaggios fotspor her!

 

 

I Berninis fotspor i Roma

Kunstvandringer i Roma 2Når du er i Roma kan du ikke unngå å se kunstverk av Gian (Giovanni) Lorenzo Bernini, (1598 – 1680) barokkens store billedhugger. Som mange andre innen dette faget var han en multikunstner.

Vi finner spor etter Bernini på plasser, museer, kirker og gatelangs. Her følger en presentasjon av de viktigste verkene hans i Roma. Se på kartet hvor de ulike verkene befinner seg og trykk på overskriften eller bildet under for å se og lese mer.

Klikk deg inn på siden med vandringer i Berninis fotspor her!

 

 

 

I Michelangelos fotspor i Roma

HKunstvandringer i Roma 3an var ikke kjent som den mest elskverdige, men desto mer hyllet som kunstner. Selv mente han at han var billedhugger, men Michelangelo har satt sterke spor etter seg i Roma som maler, arkitekt og poet. Er du i Roma, kan du ikke unngå å se spor etter en av verdens største og mest kjente multikunstnere. Du ser det til og med før flyet når rullebanen. Kuppelen på Peterskirken lyser mot oss på vår vei til Den evige stad.

Klikk deg inn på siden med vandringer i Michelangelos fotspor her!

 

 

 

I Rafaels fotspor i Roma

Kunstvandringer i Roma 4

Rafael, eller Raffaello Sanzio (Santi), som var hans egentlige navn, født fredag den 6. april i 1483 i Urbino, død i Roma samme dato, på Langfredag i 1520, bare 37 år gammel.

Sammen med blant annet Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Botticelli og Titzian, var han en av de største kunstnerne i høyrenessansen.
Han utmerket seg først og fremst som maler, men var også kjent som arkitekt, og faktisk som arkeolog.

Klikk deg inn på siden med vandringer i Rafaels fotspor her!