Print Friendly, PDF & Email

Kunstvandringer i Roma

Roma er rik på kunst. Flere av verdens, gjennom tidene, viktigste kunstnere har i kortere eller lengre perioder oppholdt seg her, og satt dype og minneverdige spor etter seg.

En av disse er barokkmaleren Caravaggio, som malte banebrytende bilder. Billedhuggeren og arkitekten Bernini kommer vi heller ikke utenom. Hans kunst kan vi glede oss over på piazzaer museer og kirker over hele byen. Vi må heller ikke glemme Boromini, Berninis rival. Renessansekunstnere som Michelangelo og Rafael har også satt sitt preg på byen.

Denne siden starter med vandring i Caravaggios fotsport. Flere vandringer, i andre kunstneres fotspor, kommer etterhvert.

I Caravaggios fotspor i Roma
Kunstvandringer i Roma 1Caravaggio, eller Michelangelo Merisi da Caravaggio, som het, fordi han var fra byen Caravaggio, satt sterke fotavtrykk i kirker og museer over hele byen.

Vi skal følge etter ham i 9 kirker og museer. Flere av hans malerier henger andre steder, både i Italienske byer og i andre land. Dessuten er det bilder i privat eie. Vi konsentrerer oss her om de bildene vi kan glede oss over i Roma.

Klikk deg inn på siden med vandringer i Caravaggios fotspor her!