Print Friendly, PDF & Email

Sant’Agostino

Etter å ha krysset Via della Scrofa kommer du snart til renessansekirken Sant’Agostino.

Sant’Agostino 1Fasaden er dekorert med marmor fra Colosseum. På 1400-tallet forsvant mye av Colosseums prakt, da dette anlegget på den tiden ble benyttet som steinbrudd.

En av attraksjonene i denne kirken er barokkmaleren Caravaggios bilde, Madonna di Loreto, som henger i Cavallettikapellet, nederst til venstre når du kommer inn.
Bildet ble i sin tid sterkt kritisert fordi pilegrimen var skitten på bena i sitt møte med Maria og barnet.

Her er det også en freske som illustrerer profeten Jesajas, malt av Raphael.

For oss nordmenn kan det jo være av interesse å vite at Erkebiskop Olav Trondsson er gravlagt her. På gravplaten står det, oversatt til norsk: «Olav, som Norge med rett hadde gitt den hellige stol. Her er hans ben lagt under denne kalde sten».

Loreto er for øvrig en by på østkysten av Italia, litt sør for San Marino. Byen er et yndet valfartssted for pilegrimer. Legenden forteller at Marias hus på 1200-tallet ble båret hit fra Nasaret av engler.

Ting å se på veien
Når du kommer ut av kirken, og går ned trappene og til høyre, kommer du ut på Corso del Rinaschimento. På den andre siden av gaten ligger en turistinformasjon i en kiosk. Plassen du kommer ut på i svingen heter Piazza delle Cinque Lune. Dette skyldes at her bodde familien Piccolomini, som hadde fem halvmåner i sitt våpenskjold. Bygningen er nå revet, men er gjenoppbygd og ligger på hjørnet inn til gaten som fører til Piazza Navona.