Print Friendly, PDF & Email

Hotell sentralt i Roma

Nedenfor er mine forslag til hoteller sentralt i Roma, som jeg har gode erfaringer med å bo på. 

Hotell i Roma 1

Jeg vil sterkt anbefale at du velger et sentralt beliggende hotell, det vil si i følgende områder:

– Piazza della Rotonda med Pantheon
– Piazza Navnona
– Campo de’ Fiori
– Fontana di Trevi
– Spansketrappen
– Trastevere, hvis du vil litt utenfor sentrum, men likevel i gangavstand

Tro ikke på annonser der det for eksempel står: «Bo i hjertet av Roma, mellom Peterskirken og Engleborgen.» Det er mulig at noen har sitt hjerte i Peterskirken, men hjertet av Roma er det ikke. Heller ikke området ved Colosseum er særlig sentralt. Oppe ved Quirinalen er det bratt å komme, så det er heller ikke det aller beste. Jeg fraråder ikke å bo i disse områdene, men du skal bare vite at det er relativt langt til selve sentrum. Du bruker fort en halv time på å gå fra Peterskirken eller Colosseum til Piazza Navona og Pantheon.

Ta utgangspunkt i at Pantheon er Romas midtpunkt.
Med det som utgangangspunkt, se her for å få en oversikt over de sentrale områdene i Roma.

Noen synes at Spansketrappen også ligger et stykke unna. Det er jeg ikke enig i, men husk at Corsoen på sett og vis deler byen i to. Oppe ved Trevifontenen er det også hyggelig å bo, selv om det til tider kan være vel folksomt foran fontenen.

Svært mange hoteller ligger rundt Stazione Termini. Mange av dem er rimelige og kanskje også gode. Hvis du velger et hotell i dette strøket, ta hensyn til at det er ganske langt å gå til og fra det historiske sentrum. En taxi kan være vanskelig å få tak i og det koster fort rundt 10 euro en vei. Strøket er heller ikke det hyggeligste, noe sentralbanestasjoner verden over stort sett har til felles.

 

Mine forslag

Mine forslag tar først og fremst hensyn til beliggenhet og komfort. Gå gjerne inn på Trivago og finn rimeligere alternativer.

Hotel Colonna Palace

Et godt firestjerners hotell rett ved Pantheon

Hotell i Roma 2Piazza Montecitorio

Rommene er romslige, og de fleste ligger inn mot plassen, som også rommer parlamentet. Derfor er det alltid politi som holder et våkent øye med det som skjer på plassen.

Hotellet har en fantastisk takterrasse, med utsikt utover Roma og helt over til Peterskirken. Den benyttes kun til frokost. Resten av døgnet er den til fri avbenyttelse.

Hotellet får god score på Tripadvisor.

Romreservasjon: Gå inn på https://www.hotelcolonnapalace.com/norwegian/. Klikk deg videre til Spesialtilbud. Registrer deg på Join/Login. Da får du en egen side å velge rom fra.

Tips: Be om å få et rom inn mot plassen. Der er det ikke trafikkstøy. 

Du kan alternativt gå inn og sammenligne prisene på www.reise.no. De har som regel gode priser, både i Roma og andre steder i hele verden.

Send meg gjerne en tilbakemelding på stein@romareiser.no og si din mening etter besøket.

Andre hoteller som også kan  anbefales:

 

Hotell i Roma 3Santa Chiara

Via Santa Chiara, 21 00186 Roma , Italy
Tel +39 06 6872979 – Fax +39 06 6873144
Email: info@albergosantachiara.com

Hotellet ligger meget sentralt, bare noen få meter fra Pantheon. Når du er ute på gaten ser du Berninis berømte elefantobelisk, foran kirken Santa Maria Sopra Minerva.
I nærheten ligger også en av Romas mest berømte kaffebarer, på plassen Sant’ Eustachio.

 

Hotell i Roma 4
Hotel Trevi

 

Hotel Trevi

Vicolo del Babuccio, 20

http://www.hoteltrevirome.com/en

Hotellet ligger meget sentralt, rett til høyre for Trevifontenen.

Rommene ligger fordelt på flere tilliggende bygninger, enkelte med en fantastisk utsikt over byen, retning mot Peterskirken.

Frokosten inntas på hovedbygningens takterrasse.  Det er ingen sjenerende biltrafikk i området, men svært folksomt pga. Trevifontenen.

For noen få Euro ekstra kan du be om å få oppgradert rommet.

 

Hotell i Roma 5
Hotel Adriano

Adriano

Via di Pallacorda, 2 – 00186 Roma

http://www.hoteladriano.com/inglese/hotel.htm

Hotellet ligger nær Pantheon, på Marsmarken. Det er et godt hotell, men også her kan det lønne seg å forsøke et byrå for å få beste pris. Rommene er pene og det er rent og ordentlig. Frokostsalen ligger i første etasje, lyst og vennlig og frokosten er utmerket.

Hotellet ligger i en stille gate og det er lite trafikk.

 

Hotell i Roma 6
Hotel Nazionale

Hotel Nazionale

Piazza Montecitorio, 131 | 00186 Roma

http://www.hotelnazionale.it/eng/hotel.html

Også dette hotellet ligger på Piazza Montecitorio og regnes som et luksuriøst hotell. Min erfaring er at rommene er gode, men størrelsen er svært varierende. Jeg holder en knapp på naboen, Colonna Palace, ikke minst fordi frokosten på Nazionale inntas i en underetasje. Den er for øvrig av ypperste klasse. Med tanke på avstand er dette et absolutt godt valg.

Det er ingen sjenerende biltrafikk i området rundt hotellet.

 

 

 Hotel Cesari

VHotell i Roma 7ia di Pietra 89/A – 00186 Roma

http://www.albergocesari.it/inglese/hotel.htm

Et meget sentralt beliggende hotell, nær Hadrians tempel. Hotellet har en flott takterrasse og rommene er gode. Frokosten er utmerket. Det er lite biltrafikk i området, men hvis du bor i de nedre etasjene mot Piazza di Pietri vil nok støyen fra rengjøringsfolket ved 5-tiden på morgenen virke forstyrrende. Be om å få et rom der det er lite støy.

Du går ut av hotelldøren og er midt i det antikke Roma, med den vakre Piazza di Pietra rett ved og et steinkast til Piazza St. di Ignazio og ikke stort lenger til Pantheon.