Print Friendly, PDF & Email

Fra Pantheon til Santa Maria Maggiore

Denne turen er på 2,7 km. I vanlig tempo går du denne strekningen på ca. 40 minutter. Men, vi skal stoppe flere steder på veien. Klikk deg inn på de nummererte overskriftene under kartet. Da kommer du til sidene som beskriver attraksjonene. For å komme tilbake til denne siden, klikk på tilbakepilen. Det kan være lurt å skrive ut denne siden og ha den med sammen med et Romakart.Fra Pantheon til Santa Maria Maggiore 1

NB! Denne vandringen inneholder mange severdigheter. Det er sannsynligvis for ambisiøst å besøke dem alle. Derfor kan det være smart å velge ut noen få, og heller planlegge å besøke de andre ved en senere anledning.

 1. Pantheon og Piazza della Rotonda
  Pantheon, «Alle guders tempel», ligger på Piazza della Rotonda. Plassen og tempelet ligger midt i det historiske sentrum. Slå deg gjerne ned på Tempio bar og nyt utsikten mot et nesten 2000 år gammelt byggverk!
 2. Sant’Ignazio di Loyola
  Fra Pantheon går vi opp Via di Seminario til den vakre plassen, Piazza di Sant’Ignazio. På venstre side ligger det vakre rokokkobygninger. Rett frem er en av mine favorittrestauranter, Da Sabatino. Her er det godt å sitte ute og spise lunsj, men det er også et fortreffelig middagssted. Vi skal imidlertid inn i kirken, Sant’Ignazio di Loyola.
 3. Galleria Doria Pamfilij
  Fra Piazza di Sant’Ignazio fortsetter i Via del Caravita, inn på Via del Corso og følger den sydover. Vittorio Emanuele monumentet lyser imot oss. Vi skal imidlertid ikke fullt så langt. På høyre side, før vi kommer helt ned til Piazza Venezia, ligger et av Romas flotteste gallerier, Galleria Doria Pamfilij.
 4. Museo delle Cere – Vokskabinettet
  Også Roma har sitt vokskabinett. Hit kommer du hvis du skrår over Corsoen og går inn i det trenge smuget, Via dei Piombo. Da kommer du til Piazza dei Santi Apostoli. Gå til høyre. På venstre hjørne av plassen, ved den trafikkerte gaten, Via Quattro Novembre, ligger Museo delle Cere.
  Du har nå tre valg: Gå inn i museet, gå til Trajans marked, eller ta en avstikker rundt hjørnet og se det vakre Palazzo Colonna.
 5. Palazzo Colonna
  Palazzo Colonna er ett av de største palassene i Roma og er fremdeles i privat eie. Det ble påbegynt allerede på 1200-tallet og er bygget over et Serapeumtempel fra antikken. Familien Colonna var blant de mektigste i Roma både i middelalderen og i renessansen.
  Du må vurdere om et besøk i palasset skal vente til en senere anledning. Det er fremdeles mye å se på veien frem til det endelige målet, Santa Maria Maggiore.
 6. Trajans forum
  Etter besøket på Museo, delle Cere, Palazzo Colonna, eller hvis du venter med disse severdighetene til en annen gang, gå over Via Quattro Novembre og inn i Via dei Fornari og du er på Trajans marked, eller Trajans forum, som det også heter. På Trajans marked kan du velge å beskue det hele fra sidelinjen, eller du kan ta en liten tur innom et begrenset område. Det er også mulig å kjøpe billett og komme inn på markedet og museet.
 7. Monti
  Monti er et område der det er færre turister, men ikke desto mindre svært besøksverdig.
  Gå langs Trajans marked i retning Colosseum. Ta til venstre til Largo Corrado Ricci og videre i Via Cavour. Ta deretter første til venstre, Via Tor de’ Conti. Deretter tar du opp til høyre i Via della Madonna dei Monti. Følg denne og gå inn til venstre i Via Serpenti – og du er på den vakre plassen, Piazza della Madonna dei Monti.
 8. Santa Maria Maggiore
  Fra Piazza della Madonna dei Monti kan du gå opp Via degli Zingari, videre i Via Urbana. Deretter går du opp Via di S. Maria Maggiore og tar til høyre i Via Liberana. Da får du øye på Santa Maria på sokkel foran hovedinngangen til kirken.