Print Friendly, PDF & Email

Vandringer i Roma

Formiddagstur i Roma med Jan E. Hansen

Vandringer i Roma 1En formiddagsvandring i Roma med Jan E. Hansen spenner over en lang tidsepoke, ca. 3000 år, men ikke nødvendigvis så langt i meter. Vandringen foregår i et, geografisk sett, begrenset område, men som historisk og arkitektonisk rommer det meste. Pantheon står sentralt.

 

Byvandring i Roma med Arnt Stefansen

Vandringer i Roma 2Vandringer i Roma 3Arnt Stefansen var i en årrekke NRKs korrespondent med ansvar for Italia, og han har de siste årene ledet turer for Temareiser Fredrikstad til Roma og Milano.  Er du i Roma kan du få en byvandring med Arnt Stefansen.
Se mer om programinnhold og påmelding her.

Se også Arnt Stefansens REISEBREV FRA ROMA, produsert for NRK

 

 

 

Formiddagstur over Monte Pincio

Vandringer i Roma 4

Vandringen starter ved Spansketrappen. Vi passerer Villa Medici og går videre mot Pincio.  På Pincio har Bjørnson, Ibsen og Undset blitt grepet av utsikten over byen, med Peterskirken i det fjerne. Herfra går turen videre til Romas hovedentrè, Piazza del Popolo. Så går vi videre til Augustus mausoleum og Augustus fredsalter, Ara Pacis.  Turen ender på Piazza delle Coppelle, med lunsj på Osteria da Mario.

 

 

 

En tur til Galleria Borghese

Vandringer i Roma 5Borgheseparken er Romas grønne lunge. Hvis ønsker å komme deg vekk fra byens larm er det herlig å vandre i Romas største park. Her er det museer, små vann, tivoli og små “vannhull”.  Denne turen går til Museo Borghese, et kunstgalleri jeg unner alle å oppleve.

 

 

 

 

 

Pilegrimstur til Peterskirken

Vandringer i Roma 6Gå siste del av pilegrimsleden til Peterskirken, gjennom en av Romas vakreste gater, Via dei Coronari, Ponte Sant’Angelo og Via Conciliazione. Få tips om hvordan du unngår kø for å komme inn i både Vatikanmuseet og det Sixtinske Kapell.

 

 

 

 

 

Det pittoreske Trastevere

Vandringer i Roma 7Trastevere, på den andre siden av Tiberen, er arbeiderstrøket som er blitt forvandlet til et malerisk område med vakre kirker og gode restauranter. Bruk en formiddag i denne vakre bydelen!

 

 

 

 

 

Piazza di Sant’Eustachio

Vandringer i Roma 8Ikke mange meterne fra Pantheon og Piazza della Rotonda skuler det seg et hyggelig lite område med en spennende historie, små restauranter og kanskje Romas beste kaffebar!

 

 

 

 

 

En romantisk båttur i Borgheseparken

Båttur i Borgheseparken
En romantisk båttur i Borgheseparken

Rett opp for Piazza del Popolo, noen hundre meter fra Pincio, ligger et vakkert lite tjern der du kan leie en robåt en halvtimes tid.

 

Lukk meny