Print Friendly, PDF & Email

Museo delle Cere – Romas vokskabinett

Museo delle Cere – Romas vokskabinett 1Dette er Romas vokskabinett. Samlingen inneholder et bredt utvalg av kjente personer fra før- og nåtid i inn- og utland.

Museet åpnet i 1958.

Det ligger på venstre side, ved enden av Piazza dei Santi Apostoli.

  1. Du har nå tre valg:
    Du kan fortsette over gaten i retning Trajans marked.
  2. Du kan gå til venstre opp Via Quattro Novembre, og gå inn til venstre i Via della Pilotta. Her ligger det vakre palasset, Palazzo Colonna.
  3. Du kan velge å ta en tur innom vokskabinettet.

 

Velger du det siste, ta med i vurderingen hva andre besøkende mener om dette museet:

Museo delle Cere – Romas vokskabinett 2Det er kanskje ikke så imponerende som Madame Tussaud i London og Musée Grévin i Paris, men det kan være verdt et besøk, ikke minst fordi det viser noe helt annet enn det Roma ellers har å by på.

Jeg har hentet litt informasjon om voksmuseet på: Rome Wax Museum – Museo delle Cere (romesightseeing.net)

Til sammen rommer museet rundt 250 figurer. Det holdes levende ved å ha en blanding av både historiske og nåværende personer fra inn- og utland. Her finner du voksfigurer av alt fra paver til Elvis Presley.

På Trip Advisor, som grafen ovenfor er hentet fra, er det blandede oppfatninger om kvaliteten på figurene og deres likhet med de personene de skal forestille. Det er i seg selv interessant at det er muligheter for å se bak kulissene på hvordan figurene «blir født»!

Se YouTube presentasjon av Museo Delle Cere i Roma ved å trykke på bildet.
Museo delle Cere – Romas vokskabinett 3