Print Friendly, PDF & Email

 Bo i kloster i Roma

Kloster i Roma 1Å bo i kloster i Roma kan være et alternativ til hotell eller leilighet. Også her er det store prisforskjeller, avhengig av beliggenhet.

Hvis du er opptatt av å oppleve Romas natteliv er kanskje ikke kloster særlig aktuelt, i hvert fall ikke de klostrene som stenger dørene for natten klokken 23.00.

Jeg har selv aldri benyttet meg av tilbudet om et ”klosterliv”, men de jeg har snakket med som har gjort det har svært gode erfaringer. Jeg er faktisk fristet til å prøve, både av nysgjerrighet og på grunn av gunstige priser.

Ett av de mest sentrale alternativene er Birgittaklosteret på Piazza Farnese, rett ved Campo dei Fiori. Prisen for et dobbeltrom er imidlertid på 190 euro i skrivende stund, og da konkurrerer de på linje med relativt dyre hoteller. Det er til gjengjeld åpent hele natten og frokost er inkludert.

I klosteret Fraterna Domus i Via del Monte Brianza 62, som ligger mellom Tiberen og Piazza Navona, tilbys dobbeltrom med bad for 78 euro, inklusiv frokost. Ulempen er at klosterportene stenges klokken 23.00.

Engelskkunnskapene kan variere sterkt og det kan, med noen av klostrene, være smart å kommunisere skriftlig , enten pr. e-post eller fax. Santa Susanna, som du finner link til nedenfor, tilhører den amerikanske katolske kirke i Roma, så her skulle ikke språkproblemene være noen hindring.

Søker du på Google etter klostre i Roma, får du opp mange muligheter. Her er noen linker som du kan prøve:

http://santasusanna.org/index.php/resources/convent-accomodations

http://www.katolsk.no/organisasjon/verden/kloster