Print Friendly, PDF & Email

Antikken i Roma

Antikken i Roma 1
Romulus, Remus og ulvinnen

 

Hellensk kunst og arkitektur har hatt stor innflytelse i Roma. Antikkens Roma regnes fra 500 f.kr.  Da hadde epoken allerede eksistert i Hellas i 200 år. Kunsten omfattet først og fremst skulptur, relieffer, arkitektur, maleri og mosaikk. I Roma varer epoken frem til 400-tallet e.kr., da Goterne inntok riket.

 

Før innflytelsen fra Hellas var kunsten i Roma preget av etruskerne. Selv om påvirkningen fra Hellas var toneangivende, var selvfølgelig Romerne påvirket av de inntrykk de fikk fra andre deler av imperiet.  Roma spredte dessuten gresk og romersk kultur til de områder de la under seg.  Det er få kjente romerske kunstnere fra antikken. Derimot var flere greske høyt skattet, som for eksempel den mest berømte, Polygnotos fra Thasos. Han virket i det 5. århundre f.kr. og har fått æren for å ha oppdaget perspektivet og regnes også som maleriets far.

 

Her finner du mer informasjon om de ulike kunstartene i antikken:

 

Les også om andre tidsepoker:

Steder å besøke for å oppleve antikk kunst og arkitektur:

Forum Romanum, Colosseum og Keiserforaene er obligatoriske steder å besøke for å se antikken i Roma. Det best bevarte byggverk fra antikken er Pantheon på Piazza della Rotonda. Ta også en tur ut til Caracallas termer, litt utenfor sentrum.

Av museer som er verdt å besøke anbefaler jeg:
– Museo Nazionale Romano ved Stazione Termini
– Musei Capitolini, på Piazza Campidoglio (rett ved Forum Romanum)
  Klikk her og ta en virtuell tur i kapitolmuseene