Print Friendly, PDF & Email

Hvordan få mest mulig ut av reisen din til Roma

Planlegg reisen til Roma 1
Peterskirken

Nordmenn flest reiser mye og mange velger storbyferie. Ett av de mest populære og spennende reisemålene er Roma. Fantastiske skulpturer og barokke fontener finnes side om side med antikke ruiner. I Roma får man følelsen av å være i en liten by, og det gjør den intim og innbydende. Det er korte avstander og noe å oppdage rundt hvert hjørne. Selv det mest beskjedne smuget kan føre til en vakker renessansepalass. Faktisk er det så mye å se og gjøre at det er en god ide å begynne å planlegge reisen til Roma før man ankommer. Her finner du noen ideer som kan hjelpe deg med å komme i gang med planleggingen.

 

 

Planlegg reisen til Roma 2
Vatikanmuseet

Vatikanmuseet, Det sixtinske kapell og Peterskirken

Når du har ankommet Roma og skal gjøre deg kjent med denne fantastiske byen, kan det være en god idè å bli med på en guidet byvandring. Det er mange å velge mellom, både når det gjelder temaer og lengde, fra et par timer til en hel dag.

Start gjerne med Vatikanmuseet, der du kan se malerier, skulpturer, gobeliner og freseker, mens du får historien via hodetelefoner eller en kunnskapsrik guide. For å unngå kø kan du forhåndsreservere billetter før du reiser fra Norge. Det kan du gjøre her.

 

 

   

Planlegg reisen til Roma 3
Michelangelos takmaleri i Det sixtinske kapell

Besøk Det sixtinske kapell og nyt Michelangelos praktfulle takmaleri, “Skapelsen”, og alterveggen med Michelanglos “Dommedag”.  Fra Vatikanmuseet kan du gå rett inn i Peterskirken, verdens kanskje vakreste kirke, med kunstverk som regnes blant våre viktigste kunstskatter.

Hvis du besøker Roma på en spesielt travel tid, benytt deg av «ingen-venting-turer”, som er tilgjengelige gjennom Expedia. Når du har kjøpt billett blir du geleidet forbi de ventende køene og får omvisning til de nevnte severdighetene i små grupper (max 20). Da er du garantert å få mest ut av opplevelsen.

Expedia har utrolige tilbud på disse billettene på sin nettside, og du kan få store rabatter, slik at du sparer en liten formue – og samtidig slipper unødig køståing.

 

Planlegg reisen til Roma 4
Colosseum

Colosseum og Forum Romanum

Hvor du enn snur deg vil du se godt bevarte minner fra det historiske Roma, men for virkelig å ta seg en tur tilbake i tid må du passe på at du besøker Forum Romanum og Colosseum. For å gjøre denne opplevelsen ekstra spesiell, burde du vurdere å bli med på en av de guidede omvisningene gjennom Expedia. De tar deg med ned i de nylig åpnede labyrintene og det tredje nivået med begrenset adgang. Guiden din beskriver historiske hendelser slik at du kan forestille deg selv som en tilskuer som heier på en gladiator, eller som en gladitor selv.

 

 

 

 

Planlegg reisen til Roma 5
Pompeii

Dagstur til Pompeii

Ønsker du å slippe unna storbyens mas og kjas, bli med på en dagstur til den fantastiske byen Pompeii, som ble lagt i aske ved Vesuvs utbrudd i år 79! Du kan velge Expedia til dette eventyret, siden de tilbyr guidede omvisninger, transport frem og tilbake, og lunsj. Den guidede omvisningen inkluderer en tjue minutter lang tur i krateret. Du må klatre gjennom pimpstein og bløt vulkansk aske, men når du har kommet til toppen vil du synes at det var verdt det! Når du er ferdig med turen i krateret, er det tid for lunsj, som inkluderer deilig napoleansk pizza. Resten av dagen har du fri til å utforske Pompeii i ditt eget tempo. Pass på at du besøker sentrum av Pompeii for å få følelsen av romerriket i antikken – og forumet, som er et speilbilde av Pompeeis sosiale og politiske liv. I november og desember er det kanskje ikke mulig å ta turen til Vesuv, men i så fall kan du få mye ut av turen ved å besøke det Arkeologiske Museet i Pompeii. Der kan du utforske en enorm samling av gjenstander, statuer, mosaikk og kunst som har blitt funnet under utgravningene av Pompeii.