Print Friendly, PDF & Email

Largo di Torre Argentina

Largo di Torre Argentina 1Ruinene på Largo di Torre Argentina ligger godt under bakkenivå. Flere av ruinene her er fra templer som kan dateres tilbake til det 4. århundre f.Kr., i tillegg til rutinene fra Pompeius teater, som ble oppført i det siste århundre f.Kr.

Man skulle kanskje tro at denne plassen har noe med Argentina i Sør-Amerika å gjøre, men neida! Det er helt andre grunner til dette. Det var pavens seremonimester, Johannes Burckardt fra Strasbourg, som på starten av 1500-tallet bygde tårnet, altså Torre Argentina. Navnet Strasbourg på latin er Argentoratum.

Den 15. mars i år 44 f.Kr. var Curia på Forum Romanum under oppussing. Derfor ble en sal i Pompeius teater benyttet for å samle senatet. Pompeius teater strekker seg fra Campo de’ Fiori og opp til Largo Torre Argentina. Det er her, på denne plassen, spanske arkeologer har funnet stedet man antar at Julius Cæsar ble stukket ned. De hevder nemlig å ha funnet et 3 x 2 meter stort minnesmerke som skal ha blitt reist på det stedet han ble drept.

Largo Torre Argentina ligger ved en av Romas knutepunkter for busstrafikk. Ruinene ligger godt under dagens bakkenivå. Ser du nøye etter, vil du oppdage at det oppholder seg mange katter her nede, mange med bare tre ben! Noen romere har satt seg fore å skape et trygt sted for byens skadde, hjemløse katter.

Ting å se på veien
Largo di Torre Argentina 2Vis a vis ruinparken ligger Teatro Argentina, som ble oppført i 1731. Den er verdt et besøk, enten en omvisning eller en opera. Operahuset regnes som et av Romas beste. Flere kjente operaer har hatt sin urpremiere her, som for eksempel Verdis, I du Foscari og Rossinis, Barbereren i Sevilla.