Print Friendly, PDF & Email

Fra Pantheon til Peterskirken

Fra Pantheon til Peterskirken 1

Ruten fra Pantheon til Peterskirken og Vatikanet er på 3,5 km. Uten stopp er det en spasertur på ca. 45 minutter.
Men, vi skal stoppe flere steder på veien. Klikk deg inn på de nummererte overskriftene. Da kommer du til sidene som beskriver attraksjonene. For å komme tilbake til denne siden, klikk på tilbakepilen. Det kan være lurt å skrive ut denne siden og ha den med sammen med et romakart.

Store deler av denne ruten var en av pilegrimsledene til Peterskirken.

 1. Pantheon og Piazza della Rotonda
  Pantheon, «Alle guders tempel», ligger på Piazza della Rotonda. Plassen og tempelet ligger midt i det historiske sentrum. Slå deg gjerne ned på Tempio bar og nyt utsikten mot et nesten 2000 år gammelt byggverk!
 2. Cheisa Santa Maria Maddalena
  Fra Pantheon går du nordover, over plassen og inn i Via del Pantheon, med Tempio bar på venstre side. Etter bare noen få meter kommer du til en åpen plass, Piazza della Maddalena, med en av Romas få kirker bygget i rokokkostil, Santa Maria Maddalena.
 3. Chiesa Sant’ Agostino
  Når du kommer ut av Maddalena, hold til høyre, vider over plassen og til venstre inn i Via delle Coppelle. Fortsett rett frem, over Via della Scrofa. Nå skifter gaten navn til Via di Sant’ Agostino. På høyre side ligger Piazza Sant’ Agostino og kirken med samme navn. Gå opp den brede trappen og inn i kirken. Der befinner et mesterverk av Michelangelo Merisi da Caravaggio seg i kapellet nederst på venstre side.
 4. Ruiner fra Domitians stadion
  Vel ute av kirken, hold til høyre. Du kommer nå ut i svingen ved den meget trafikkerte gaten, Corso del Rinaschimento. På den andre siden av gaten ligger en turistinformasjon i en kiosk. Fortsett rett frem. Snart dukker den nordre inngangen til Piazza Navona opp. Gå over gaten, og gjerne inn på piazzaen. Men, vi skal på nordre utside, så det er ikke nødvendig å gå inn. Rett til høyre skimter du ruiner. Rundt hjørnet er det inngang til museet.
 5. Via dei Coronari – antikvitetsgaten
  Fra museet, gå til høyre og inn første gate til venstre. Det er Via dei Coronari, en av Romas mest kjente pilegrimsgate og en av de vakreste gatene i byen, etter manges mening. Fortsett til gaten deler seg i en Y og gå til høyre Via di Panico, mot Tiberen.
 6. Ponte Sant’ Angelo og Jesu lidelseshistorie
  Etter å ha flanert i Via dei Coronari skal vi nå over den trafikkerte gaten, Lungotevere Tor di Nona. Til venstre skimter vi Englebroen, med Peter og Paulus, som ønsker oss velkommen.
 7. Castel Sant’ Angelo – Engleborgen
  Ved enden av Ponte Sant’ Angelo ruver Castel Sant’ Angelo, eller Engleborgen. Den er verdt et besøk, ikke minst på grunn av den vakre utsikten fra toppen. Når du kommer ut, ta til høyre, mot Via della Conciliazione og Peterskirken.
 8. Peterskirken og Petersplassen
  Vel over lyskrysset kommer du til Via della Conciliazione, som betyr Forsoningsgaten. Nå er Petersplassen, Peterskirken og Vatikanet bare et steinkast unna.
 9. Vatikanmusseet og det Sixtinske kapell
  I bakkant av Peterskirken ligger hovedinngangen til Vatikanmuseet og det Sixtinske kapell. Her lønner det seg å ha forhåndsbestilt billetter hvis planen er å gå inn. Dette er siste stopp på denne vandringen.