Print Friendly, PDF & Email

Vandringer i Roma på egenhånd

Fra Pantheon….

Vandringer på egenhånd 1Nedenfor følger forslag til vandringer i Roma som starter ved Pantheon. Grunnen til at Pantheon er valgt som utgangspunkt, er at dette er så midt i det antikke sentrum du kan komme.

På kartet ser du avstandene til de mest kjente severdighetene i Roma.

 

 

 

 

Fra Pantheon til Peterskirken og Vatikanmuseet

Vandringer på egenhånd 2Denne vandringen er på 1,9 km og tar ca. 25 å gå hvis men ikke stopper underveis. Men, det skal vi! Vi skal gå den gamle pilegrimsruten, den som besøkende i middelalderen benyttet på siste strekket frem til Peters grav.

 

 

Fra Pantheon til Trastevere

Vandringer på egenhånd 3Turen er på til sammen 1,8 km. Den går gjennom det historiske sentrum, til kjente steder som Piazza Navona, Campo de’ Fiori og Farnesepalasset. På veien skal vi innom en kirke med malerier av barakkens store mester, Caravaggio. Vi ender opp ved Santa Maria in Trastevere, verdens første, og kanskje vakreste, Mariakirke.

 

Fra Pantheon til Forum Romanum

Vandringer på egenhånd 4Ruten fra Pantheon til Forum Romanum og Colosseum er 2 km. Uten stopp er det en spasertur på ca. 25 minutter. Det er deretter ca. ½ km opp til Palatinhøyden.
Men, vi skal stoppe flere steder på veien.

 

 

Fra Pantheon til Pincio og Ara Pacis

Vandringer på egenhånd 5Denne turen er på 3 km og tar 40 minutter å gå uten stans, men vi skal gjøre mange stopp på veien, så ta sikte på at formiddagen går med.Det kan hende at det kan passe med lunsj når du har nådd fram til Ara Pacis og Augustus mausoleum.Da er det heldigvis bare noen få minutter ned til Osteria da Mario som serverer lunsj både inne og ute på bord med rødrutede duker.

 

Fra Pantheon til Santa Maria Maggiore

Vandringer på egenhånd 6Denne turen er på 2,7 km. I vanlig tempo går du denne strekningen på ca. 40 minutter. Men, vi skal stoppe flere steder på veien. Klikk deg inn på de nummererte overskriftene under kartet. Da kommer du til sidene som beskriver attraksjonene. For å komme tilbake til denne siden, klikk på tilbakepilen. Det kan være lurt å skrive ut denne siden og ha den med sammen med et Romakart.

Fra Pantheon til Tempio Bar

Vandringer på egenhånd 7Denne vandringen har jeg gått når jeg har hatt med grupper i Roma. Da har vi lagt inn lunsj på første stopp etter besøket i Pantheon. Vandringen er i den nordre delen av det historiske sentrum, fra Piazza della Rotonda, opp til Piazza del Popolo, ned til Piazza di Spagna, via Fontana di Trevi og tilbake til Pantheon og Tempio Bar.

Det hevdes at man ikke har vært i Roma hvis man ikke har vært i Pantheon. For oss nordmenn er det nærmest obligatorisk å legge turen om Tempio bar. Bli ikke overrasket hvis du hører at noen snakker norsk ved noen av bordene. Dessuten, bedre utsikt til Pantheon får du ikke!

Formiddagstur over Monte Pincio

Vandringer på egenhånd 8

Vandringen starter ved Spansketrappen. Vi passerer Villa Medici og går videre mot Pincio.  På Pincio har Bjørnson, Ibsen og Undset blitt grepet av utsikten over byen, med Peterskirken i det fjerne. Herfra går turen videre til Romas hovedentrè, Piazza del Popolo. Så går vi videre til Augustus mausoleum og Augustus fredsalter, Ara Pacis.  Turen ender på Piazza delle Coppelle, med lunsj på Osteria da Mario.

 

 

En tur til Galleria Borghese

Vandringer på egenhånd 9Borgheseparken er Romas grønne lunge. Hvis ønsker å komme deg vekk fra byens larm er det herlig å vandre i Romas største park. Her er det museer, små vann, tivoli og små «vannhull».  Denne turen går til Museo Borghese, et kunstgalleri jeg unner alle å oppleve.

 

 

 

Pilegrimstur til Peterskirken

Vandringer på egenhånd 10Gå siste del av pilegrimsleden til Peterskirken, gjennom en av Romas vakreste gater, Via dei Coronari, Ponte Sant’Angelo og Via Conciliazione. Få tips om hvordan du unngår kø for å komme inn i både Vatikanmuseet og det Sixtinske Kapell.

 

 

Det pittoreske Trastevere

Vandringer på egenhånd 11Trastevere, på den andre siden av Tiberen, er arbeiderstrøket som er blitt forvandlet til et malerisk område med vakre kirker og gode restauranter. Bruk en formiddag i denne vakre bydelen!

 

 

 

Piazza di Sant’Eustachio

Vandringer på egenhånd 12Ikke mange meterne fra Pantheon og Piazza della Rotonda skuler det seg et hyggelig lite område med en spennende historie, små restauranter og kanskje Romas beste kaffebar!

 

 

 

En romantisk båttur i Borgheseparken

Båttur i Borgheseparken
En romantisk båttur i Borgheseparken

Rett opp for Piazza del Popolo, noen hundre meter fra Pincio, ligger et vakkert lite tjern der du kan leie en robåt en halvtimes tid.