Print Friendly, PDF & Email

Palazzo Colonna

Palazzo Colonna er ett av de største palassene i Roma og er fremdeles i privat eie.
Det ble påbegynt allerede på 1200-tallet og er bygget over et Serapeumtempel fra antikken. Familien Colonna var blant de mektigste i Roma både i middelalderen og i renessansen.

Palazzo Colonna 1Palasset har en fantastisk malerisamling i Colonna Gallery. Du kan også besøke Prinsesse Isabelles leilighet, Pio Pavilion og en vakker hage.

 

 

 

 

 

Palazzo Colonna 2 Trykk på bildert for å se video fra palasset!

 

 

 

Palazzo Colonna 3Som flere rike familier i Italia, fikk de en pave, kardinal Oddone Colonna, som tok navnet Martin V. Hans pontifikat varte fra 1417 til 1431. Før ham hadde 27 medlemmer av familien vært kardinaler, men han var den eneste som ble pave.

Palasset har vært under bygging i flere århundrer, noe de varierende stilartene som bygningen består av, vitner om.

I en periode etter pave Martin Vs død kom palasset i familien Della Roveres eie. Det kom imidlertid tilbake til Colonnas familie da Marcanonio I Colonna giftet seg med Pave Julius IIs niese, Lucrezia Gara Franciotti Delle Rovere.

 

 

Palazzo Colonna 4Palasset ble også spart for ødeleggelsene i Roma da den franske kongen Carl V stormet byen i 1527 (Sacco di Roma). Årsaken var at Colonnafamilien hadde et nært forhold til Habsburgerne.

Derfor kan vi i dag glede oss over et besøk i palasset, som vanligvis er åpent for publikum hver lørdag mellom klokken 09.00 og 13.15.
Det er dessuten mulig å bestille privat visning på andre tidspunkter gjennom hele uken ved å ringe +39 06 6784350, eller ved å skrive til info@galleriacolonna.it.

Gå til Palazzo Colonnas hjemmeside her! https://www.galleriacolonna.it/en/