Print Friendly, PDF & Email

Roma – Keisernes by

Forfatter: Hugo Flaten

Roma - Keisernes by 1Forlag: Prego Mobile

Dette skriver forlaget:

Denne vakre boken er en presentasjon av Roma på keisernes tid, litt om deres historie og dagligliv i Roma, men mest om noen av de viktigste bygningene og monumentene de etterlot seg og som vi kan se i dag. Vi kan vandre i dem og beundre dem, men uten veiledning blir det lite liv.

 

Med denne boken får forfatteren steinene til å tale.  Her fortelles de mange fascinerende historiene, mytene og anekdotene knyttet til Kapitolhøyden, Forum Romanum, Palatinerhøyden, Neros gylne hus, Colosseum, Circus Maximus, Augustus’ fredsalter og Konstantinbuen, for å nevne noen av de viktigste. Dette bindes sammen med de viktigste keisernes, Augustus, Nero, Trajan, Hadrian, Marcus Aurelius og Konstantin den stores egne fargerike og dramatiske historier som setter monumentene i perspektiv.

 

Det er dette som gjør Roma til den evige stad; hvor forbindelsen knyttes mellom keisere og dagens Roma-farere. I tilegg får vi innblikk i dagliglivet i antikkens Roma; om alt fra deres matvaner, klesdrakter og frisyrer – til navneskikker, tidsregning, berømte veier og miltærmakt, og deres tanker om religion og døden. Romas bokstavelig talt største monument fra antikken, bymurene, går ofte upåaktet hen av turistene. Disse får bred omtale i boken. Likeså de mange obeliskene.

 

Med andre ord – her dypdykker vi i historien; til glede ved ditt neste Roma-besøk eller reisen fra sofakroken. Boken er rikt illustrert med mange flotte bilder.

 

Boken henvender seg til alle som er fascinert av Roma og som ønsker litt mer informasjon enn det som presenteres i vanlige turistguider. Passer for alle reiseglade, så vel ung som gammel. 

 

ISBN    978 82 8430 003 0