Print Friendly, PDF & Email

Roma – Piazzaenes by

Forfatter: Hugo Flaten

Roma - Piazzaenes by 1Forlag: Prego Mobile 2018

Dette skriver forfatteren:

Ingen annen by har flere plasser enn Roma. Heller ikke så forskjellige eller så vakre og fulle av historie. Det er ikke alltid at det er de store monumentene og turistmagnetene i byen som gjør sterkest inntrykk. Det mange lengter tilbake til og som gjør at man kommer igjen og igjen er kanskje heller atmosfæren fra en romersk piazza, full av historie, farger, lyder og lukter; det er den autentiske stemningen fra den Evige Stad. Piazzaene er på en måte Romas varemerke.

Denne boken forteller om livet, før og nå, på og rundt de viktigste og mest populære piazzaene, om de mange lagene av historie, myter og anekdoter som skjuler seg der.

Den forteller Romas historie og historier fra Roma på en ny måte og i en ny setting, med de romerske piazzaene som hovedpersoner.

Boken går litt dypere enn vanlige turistguider og presenterer mange spennende, og ikke minst så godt kjente, sider ved denne fascinerende byen.

Boken henvender seg til alle som er fascinert av Italia og Roma – både gammel og unge, og historikeren så vel som turisten!

«Roma, non basta una vita»
«Et liv er ikke nok for å oppleve Roma»
Italiensk ordtak