Print Friendly, PDF & Email

Det underjordiske Roma: På kryss og tvers i byen under byen

Aage Hauken

Det underjordiske Roma 1

Forlag: Aschehoug

I denne boken tar pater Aage Hauken oss med på en vandring i byen under byen. Han går kronologisk til verks og begynner med kongetid og republikk, fortsetter med keisertid og avslutter med det kristne Roma.

 

Dette skriver Bokkilden.no om boken:

Roma fascinerer med alt vi kan se over bakken, fra Fontana di Trevi til Forum Romanum og Peterskirken. Men hvor mange vet at det faktisk går an å komme under høyalteret i Peterskirken og se det gamle gravområdet der apostelen Peter etter tradisjonen ble gravlagt. Man kan også komme inn i en boligblokk fra det antikke Roma, når man bare vet hvor – den finnes i flere etasjer under dagens gateplan.

Denne boken, som utkommer i serien Utenfor allfarvei, forteller om hvor og hvordan vi kan finne fram til disse arkeologiske godbitene. Den tar for seg steder fra så vel det kristne som det hedenske antikke Roma, og setter de stedene vi besøker inn i en videre kulturhistorisk sammenheng. Aage Hauken er dominikanerpater fra Bergen og har tidligere vært professor i Det nye testamente ved det pavelige universitetet Gregoriana. Han har bodd i Roma i en årrekke. Hauken har skrevet flere bøker, både faglige og skjønnlitterære.

 

Gå også inn på Aage Haukens egne sider på nett: http://www.aage-hauken.com/