Print Friendly, PDF & Email


E
n historisk roman om det antikke Roma

Steven Saylor

Historisk roman om det antikke Roma 1Forlaget Press

Capris.no skriver:

Med utgangspunkt i historisk forskning, legender og nye arkeologiske funn, gir Roma nytt liv til det store dramaet om byens første tusen år. Gjennom et elegant fortellergrep følger vi Romas historie som en slektskrønike; fra de første handelsreisende som etablerer seg ved elven og de syv høyder, til byens opprinnelse og tvillingene Romulus og Remus; gjennom etableringen av Roma som det største maktsentrum i historien, og frem til mordet på Julius Cæsar og republikkens fall.

Steven Saylor kombinerer den litterære forfatters teft for den gode fortelling med forskerens sans for detaljer og presisjon. Boken representerer et sjeldent lykketreff mellom historisk kompetanse og litterært talent, noe som har resultert i den mest oppsiktsvekkende episke fremstilling av Romas historie noensinne. Dette er historien om hvordan romerne skapte den mest storslagne byen på vår planet, historien om hvordan Roma ble Roma.

 

Steven Saylor har skrevet en rekke bøker med utgangspunkt i Romerrikets historie, bl.a. Imperiet.

Historisk roman om det antikke Roma 2Imperiet er fortsettelsen av suksessen Roma, en storslagent anlagt roman der vi følger den aristokratiske Pinari-slekten fra Romas grunnleggelse og frem til Cæsars fall i år 44 f.Kr. I den nye romanen følger vi familien videre gjennom fem generasjoner; fra keiser Augustus og til Romas storhetstid som verdensmakt omkring år 140 e.Kr.

Kombinasjonen av de store historiske begivenheter – fra keiser Neros grandiose åpning av Colosseum til Hadrians kamp for verdensherredømme – og den intime skildringen av en familiehistorie, gjør dette til en sjelden leseopplevelse. Steven Saylor er blitt verdenskjent for sine historiske romaner med handling fra antikkens Roma. Hans bøker er oversatt til 20 språk, mye på grunn av at Saylor kombinerer historikerens etterrettelighet med romanforfatterens medrivende penn.