Print Friendly, PDF & Email

Roma – 42 steder som skapte historie

Jan E. Hansen (2009)

Roma - 42 steder som skapte historie 1Press Forlag

Forfatteren forteller historiene bak severdighetene. Her er kjente landemerker og skjulte perler.

Dette innleder forfatteren med:

Denne boken handler om Roma. Men den handler også om at Roma tilhører verden. Med utgangspunkt i 42 monumenter eller adresser i verdens by ønsker jeg leseren med på en reise i tid og rom. Den kunnskap Roma selv har samlet om vår historie, vil jeg  bruke til å etterspore noen av de virkninger byen har hatt på en mer eller mindre romersk omverden. Jeg legger mest vekt på fenomener som har virket siviliserende, etter det latinske ordet civis, som betyr borger. Et hovedtema er den kulturarv som stadig overleveres, igjen og igjen, i det stafettløp vi kaller tradisjon.

Jan E. Hansen tar deg med til steder som Pantheon, Palatinhøyden, Forum Romanum, Colosseum, Caracallas termer og Via Veneto, for å nevne noen.

Boken er rikt illustrert av fotografen Sigurd Fandango

Bokkilden.no:

Hvilke steder er de viktigste i Roma? Hva bør du se når du besøker byen? Og hvilke historier rommer stedene? Denne boken tar oss med til 42 betydningsfulle monumenter og møtepunkter i storbyen Roma, og gir oss den unike fortellingen om hvert enkelt av dem. Slik åpner boken byens hemmeligheter – og viser hvordan Romas severdigheter på forskjellig vis har formet Europas historie og vår egen virkelighet i dag. Journalisten og skribenten Jan E. Hansen har i en årrekke guidet besøkende og Roma-elskere rundt i Den Evige Stad. I Roma – 42 steder som endret historien tar han i bruk sine mangfoldige kunnskaper for å gi oss beretningen både om kjente landemerker som Pantheon og Peterskirken, og skjulte perler som Santa Sabina eller Piazza St. Eustachio. Resultatet er en bok som fungerer like godt enten en er på reise eller sitter i godstolen hjemme.

Se utdrag av boken her