Print Friendly, PDF & Email

Roma – fontenenes by

Hugo Flaten – 2014

Roma - fontenenes by 1Kolofon Forlag

Dette skriver forfatteren:

Romas kjenningsmelodi er lyden av rennende vann. Ingen annen by i verden har eller har hatt så mange fontener som Roma. Vannet har spilt en viktig rolle gjennom hele byens historie. Helt fra Romulus og Remus, byens to mytiske grunnleggere, ble reddet i en kurv på elven Tiberen 750 år før Kristus, gjennom i keisernes og pavenes Roma og helt til i dag har lyden av vann kunnet høres i Roma. Vannet har vært og er Romas sjel, sies det.

Romas fontener kan være et fascinerende utgangspunkt for å utforske byen og lære Roma bedre å kjenne. Her ligger det mange skatter i interessante historier,  sammenhenger, myter og anekdoter. Her finner vi de mest kreative og eksotiske eksempler på gjenbruk av både ideer og byggematerialer. Om man legger ut på en «fontene-safari» vil man garantert også få med seg alle de andre viktige severdighetene Roma kan by på.

Med denne boken forsøker jeg å presentere Roma, Den evige stad, ved hjelp av vann, termer (bad), fontener og akvedukter og gjennom det åpne et vindu til en spennende og lite omtalt side ved byen og dens spesielle historie. Jeg håper den kan være med å gi de mange som allerede er fascinert av Roma et nytt perspektiv på byen.

 Gå til forfatterens eget nettsted og les mer.

Du kan også gå inn på facebook og lese mer om boken