Print Friendly, PDF & Email

Roma – før og nå
Mine opplevelser fra Roma

Gunnar Kvifte

Roma - før og nå 1Kolofon forlag

Dette skriver forlaget:

Boken er gjennomillustrert med en rekke eldre avbildninger og fotografier av antikkens ruiner, og kjente steder i dagens Roma. I tilknytning til dette, presentert ved en lang, sammenhengende vandring gjennom byen, fortelles om historiske minnesmerker og antikkens personer gjennom anekdoter hentet fra en stor samling eldre litteratur.

Samtidig redegjøres for tidsregning, kalendersystem, navneskikker, mynt og annet fra denne tiden. En raritet er forklaringen på de to høyrehendene til kolossalstatuen av Constantin den store.

Steder og historier knyttes også til de mange skandinavene og andre som har foretatt såkalte dannelsesreiser med opp-hold i Roma på 1800-tallet.

 

 

Her er hva Bokkilden.no skriver i sin nettbokhandel:

Forfatteren har tatt utgangspunkt i eldre avbildninger av antikkens ruiner og kjente steder i Roma, samt tilsvarende fotografier fra i dag. I tilknytning til dette forteller boken blant annet om historiske minnesmerker og kjente personer. Den gjør også rede for tidsregning, kalendersystem, navneskikker, mynt og annet fra antikken. Med litteraturliste og stikkordregister.