Print Friendly, PDF & Email

Roma i små porsjoner

Arne Gunnarsjaa

Roma i små porsjoner 1Abstrakt forlag

Bokkilden.no:

Boken gir forslag til åtte turer i ulike bydeler av Roma hvor enkeltbygg og plasser presenteres i sin historiske sammenheng. Den inneholder også et kort riss over historie og kultur, og praktiske råd.B

Dette skriver forlaget om boken:

Roma er en magisk by som rommer en enestående rik historie. Men byens historiske miljø kan virke forvirrende og overveldende på den uforberedte. For byen er så rik og uoversiktlig at det må minst et helt liv til for å få noenlunde oversikt.

De fleste reiser til Roma for en langhelg eller en knapp uke. Det begrenser hva man kan rekke å se og oppleve. De fleste guidebøker om Roma er for omfattende for en nybegynner, eller for den som bare besøker byen noen få dager. Det er lett å bli overveldet av alle mulighetene Roma byr på.

«Roma i små porsjoner» er beregnet på dem som besøker Roma for første gang eller bare har få dager til disposisjon. I tillegg til korte riss over historie og kultur, og praktiske råd, gir den forslag til turer i ulike deler av byen hvor enkeltbygg og plasser presenteres i sin historiske sammenheng. Underveis er det muligheter for avbrekk med en cappuccino eller lunsj på anbefalte steder. Museer, shopping og uteliv er utelatt, fordi disse og overnatting søkes best på internett.

Boken fører deg gjennom utvalgte deler av Roma, og gir rik anledning til å oppleve den historiske bykjernen og byens dramatiske historie, slik antikkens dagligliv gjenspeiles i dagens Roma.