Print Friendly, PDF & Email

Roma – nye fascister, røde terrorister og drømmen om det søte liv

Simen Ekern (2011)

Roma - nye fascister, røde terrorister.. 1Cappelen Damm

Simen Ekern, vinneren av Brageprisen i 2011 tar deg med til et annerledes Roma, med fortellinger fra nær fortid.

Dette skriver Trond Berg Eriksen i Aftenposten om boken:

Underholdende og opplysende om blodige kapitler i Romas historie (…) Ekern trekker forbindelseslinjene mellom filmstjernenes, politikernes, terroristenes og kardinalenes by for å vise at de er bidragsytere til det samme teaterstykket, nemlig verdenshovedstaden som drømmetyder og fiksjonsmaskin.

Bokkilden.no:

Bokkilden.no skriver i sin anmeldelse:

Roma er ikke bare gammel historie, men en moderne storby med en nær fortid og en samtid som er blodig, kaotisk og forførerisk.

Forfatter Simen Ekern tar leserne med på en halsbrekkende tur gjennom Romas gater, fra etterkrigstiden og fram til i dag. Vi går ned bakgaten hvor politikeren Aldo Moro ble funnet drept i bagasjerommet på en Renault 4. Vi drikker kaffe med mannen som angrer bittert på at han ble med i Røde Brigader, og treffer kvinnen med Mussolini-øredobbene. Boka handler om militante bevegelser på ytterste venstre fløy og om fascismen som ikke forsvant.

Forfatteren viser frem Federico Fellinis Roma, på jakt etter la dolce vita i dag. Vi er på taxfreehandel i Vatikanstaten for å finne balansen mellom det hellige og det syndige, og drar ut til forstedene og deres høyblokker, der det faktisk ser ut som Roma ble bygget på én dag.