Print Friendly, PDF & Email

Till Rom : nordiska konstnärer i Rom under 150 år

Forfattere: Ann-Katrin Pihl Atmer , Brita Carlens og Fredrik Lång

Till Rom : nordiska konstnärer i Rom under 150 år 1Forlag: Carlsson bokförlag

Den skandinaviske forening i Roma har vært mål og et treffpunkt for nordiske kunstnere i lang tid. Forfattere, malere, musikere og andre tankens og sjelens arbeidere har hatt dett som som et viktig replipunkt.

I denne hyldningsboken til byen Roma høres mange røster på dansk, norsk og svensk. Her kan man lese om byens alle forunderlige lyder, om Evert Taubes opplevelser, om Strandbergs eneste dag i Roma, om Den skandinaviske foreningens  kunstnerhus og Ibsens besøk der, om hvordan bybildet forandret seg gjennom disse 150 år fra en liten by til en mangemiljonermetropol. Her skildres ulike danske, finske og svenske kunstnergruppers liv og arbeide i byen. Arkitekters studiebesøk gjengis gjennom deres brev. Selma Lagerlöf og hennes Italiamøter likeså. Også nåtidens svenske poeter bidrar med nyskrevne dikt. Boken er vakkert illustrert.

 

Bokens redaksjon består av kunst- og arkitekthistoriker Ann Katrin Pihl Atmer, kunstneren Brita Carlens og forfatteren Fredrik Lång. En rekke skribenter fra de nordiske land bidrar med tekster.