Print Friendly, PDF & Email

Når er det flest og færrest turister i Roma?

Turiststrømmen i Roma gjennom året
Turiststrømmen i Roma gjennom året

I løpet av et år ankommer det ca. 14 millioner turister til Roma. Flest turister møter du i juli og august. Januar, februar og november har færrest turister.

Når hver av de 14 millioner turister i gjennomsnitt oppholder seg der 2,5 døgn, betyr det at det årlig befinner seg omtrent 35 millioner turister i byen. 

(Det opereres med ulike tall om antall turister. Disse opplysningene er hentet fra EBTL, et byrå som utgir statistikk til turistnæringen i Roma og Lazio)

 

Hvis disse fordelte seg likt pr. dag, året rundt, ville det i gjennomsnitt vært ca. 100 tusen turister på gaten daglig. Men, som vi ser av grafen, er det store forskjeller.

 

Kommer du til Roma i januar og februar er det daglig rundt 20 tusen andre turister der. Kommer du i juli eller august, møter du om lag 250 tusen likesinnede. Når en stor skare av disse skal inn i Peterskirken, Vatikanmuseet og Colosseum så det nødvendigvis bli køer!

 

Tar vi været med i betraktning når vi skal velge tidspunkt for et besøk i Roma, faller valget lett på mars, april og slutten av september og oktober.

 

Derfor anbefaler jeg ikke en Romatur i juli og august. Da er det ulidelig varmt og endeløse køer. Dessuten er august romernes egen feriemåned, så da er det i tillegg en rekke restauranter og butikker som holder stengt.

 

 

Les mer om vær og klima i Roma!

 

Se andre nyttige tips om Roma!