Print Friendly, PDF & Email

Beste restauranter i Roma

Denne oversikten over de beste restaurantene i Roma etter min og flere andres smak. Dette er vurdert ut fra mat, betjening, pris og beliggenhet. Selv om det selvfølgelig er subjektivt, så er det et resultat av egne erfaringer, men også forslag basert på andres anbefalinger, blant annet Jan E. Hansen og Thomas This-Evensen, to av Tre muntre herrer i Roma.

Noen tips:
Stort sett får du den type service som du selv «ber» om. Lik det eller ikke!

For det første: Kommer du inn på et spisested i shorts, caps og ryggsekk, vent ikke at du får en overstrømmende mottakelse. Er det begrenset med bord er det ikke sikkert at du blir den heldige utvalgte som får det ledige bordet. Italienere, og ikke minst Romere, har et forhold til kleskode som vel kan sies på denne måten: «Klær skaper folk».

For det andre: Kommer du til et spisested, inne eller ute, og du ser et ledig bord, ikke sett deg! Påkall oppmerksomheten og spør høflig om et ledig bord.

For det tredje: Romere, deriblant kelnere, er stolte og forventer gjensidig respekt. Som i England, avsluttes et spørsmål eller bestilling med «please» eller «thank you», eller på italiensk «per favore» eller «grazie». Som f.eks.: Kan jeg få en karaffel til med rødvin, er du snill?» «Unaltra caraffa di vino rosso, per favore

For det fjerde: Som du kanskje har lest på siden om den romerske menyen, er det mange retter hvis du skal ha «det hele».  De fleste steder er det ikke noe problem å dele en rett hvis dere er to. Vi synes det er mye hyggeligere å kunne smake på flere retter, men det er som regel umulig med de porsjonene som blir servert. Dessuten blir jo prisen mye hyggeligere. Legg gjerne igjen litt ekstra tips for denne vennligheten.

Forslagene er organisert i geografiske områder. Klikk på bildet for å gå til området.

Beste restauranter i Roma 1

Spisesteder
rundt Pantheon

Beste restauranter i Roma 2

Spisesteder rundt
Piazza Navona

Beste restauranter i Roma 3

Spisesteder i
Trastevere

Beste restauranter i Roma 4

Spisesteder i
Jødekvarteret