Print Friendly, PDF & Email

Reisearrangører til Roma

Reisearrangører til Roma 1Det er mange reiseoperatører som har turer til Roma. Her finner du aktuelle reiser der Roma er med på programmet.

Nedenfor finner du aktuelle reiser, lagt inn i kronologisk rekkefølge. Opplysningene baserer seg på det reiseoperatørene presenterer på sine hjemmesider.

For mer informasjon, klikk på temaet eller bildet for å komme inn på deres hjemmesider og reisebeskrivelser.

 

 

 

 

 

2019

 

Roma – Lazio på sykkel
23. – 30. juni
24. – 28. september
Arrangør: Olivenreiser

Reisearrangører til Roma 2Roma og Lazio på sykkel

De fleste har nok en viss kjennskap til Roma – nå vil vi også få oppleve mer av den mangfoldige regionen som betegnes som latinernes hjemland. Et herlig sykkellandskap, med hav og fjell, pittoreske middelalderbyer, kortreist mat og deilig vin.

Vi følger Via Appia Antica, «Veienes dronning» konstruert i 312 f.Kr. Turen toppes med avslutningen i «Den evige stad». Denne reisen rommer muligheten til å få dekket de fleste feriebehov.

Hva er Olivenopplevelsen?
Hos oss kan du reise i gruppe, enten du ønsker å møte nye mennesker på en av våre gruppeturer, eller sammen med vennegjengen som ønsker seg en spesiell og aktiv reise. Du kan også reise på egen hånd, eller sammen med noen du er glad i? Vi er spesialister på sykkel- og fotturer for alle, med noe ekstra og 19 års erfaring. Reis med eller uten guide, hjelp får du uansett. Valget er ditt.

 

Roma – Firenze & Venezia
20. – 27. mai
16. – 23. september
Arrangør: Peer Gynt Tours

Reisearrangører til Roma 3

Tre av Italias vakreste byer!

Roma byr på iskrem og Campari under parasoller på hyggelige piazzaer, historiske attraksjoner, spennende arkitektur, stil og mote. Her vandrer vi gjennom smale brosteins-gater med fascinerende severdigheter uansett hvor vi går. Byen har et mangfoldig byliv, og er et museum i seg selv. Firenze er renessansens sentrum og hjertet i Toscana. Byen har en rik kulturarv og mange skjulte skatter, og ligger flott til mellom drueranker og olivenlunder. Venezia er helt spesiell med sine kanaler, palasser og kjente broer. Venezia er med sin skjønnhet, lidenskap og melankoli, den ultimate italienske “passione”!

 

 

Opplev Roma med parfokus
12. – 15. september

Arrangør:  CheckIn

Reisearrangører til Roma 4Familiefokus arrangerer tur for par til Roma

Hva med en Cappuccino på en gaterestaurant, kysse på englebroen, piknik i Borgeseparken og lidenskap på rommet? Bli med og opplev en romantisk, spennende og berikende langhelg med ektefellen din midt i hjertet av Roma. En helt unik ekteskapsweekend med fokus på parforholdet, vennskap og lidenskap. Undervisningen skjer blant annet mens vi blir guidet rundt i historiske og vakre omgivelser.

 

Roma etter alle kunstens regler

30. september – 4. oktober 2019
Arrangør: Temareiser Fredrikstad

Reisearrangører til Roma 5Reiseleder:
Tommy Sørbø

Roma er en verdensby, men også et verdensteater, der ulike tidsepoker, religioner og herskere i over totusen år har prøvd å overbevise sitt publikum ved hjelp av arkitektur, byplanlegging og kunst. Og det har de greid. Roma er byen vi stadig vender tilbake til og aldri blir ferdige med, rett og slett fordi den er en del av oss selv og vår egen kultur og historie. 

På denne reisen viser forfatteren, kunsthistorikeren, folkeopplyseren og humoristen Tommy Sørbø oss sitt Roma. Han har selv bodd i Italia, og er svært opptatt av den billedkunsten som byen har å by på. Sørbø er generalist, han tenker tverrfaglig og liker å sette ting inn i en større historisk, idehistorisk, religiøs og kunsthistorisk sammenheng. Det finnes vel knapt et sted på denne planeten som mer innbyr til det enn nettopp Roma. For det er ikke bare alle veier som fører hit, men også tanker, ideer og forestillinger.

Sigrid Undsets Roma

6. – 11. oktober 2019
Arrangør: Temareiser Fredrikstad

Reisearrangører til Roma 6Reiseleder:
Kristin Brandtsegg Johansen

I Roma fant Sigrid Undset alt hun lengtet etter. Endelig fant hun tid til å skrive, men også tid til å være ung, rangle og dovne seg – og her fant hun kjærligheten. Til en venninne skrev hun:  «Kjære Karen, hvis du reiser til utlandet, så ta en trip til Rom, bare for at drikke af denne ugudelig deilige vinen her. Gud hjelpe mig, hvor jeg skal savne den, når jeg engang ikke er her mere!»

Høydepunkter:
• Gatelangs i strøkene hvor Sigrid Undset først bodde
• Byvandringer
• Besøk i vakre kirker med stor betydning for Sigrid Undset
• Utflukt til klosteret Monte Cassino
• Hotell med den beste beliggenheten,  midt i historiske Roma
• Måltider inkludert drikke
• Kristin Brandtsegg Johansens spennende foredrag

 

 

Evige Roma
9. – 13.  september
7. – 11. oktober

Arrangør: Albatros

Reisearrangører til Roma 7Opplev Den evige stad, Roma, på vår herlige storbyferie med høydepunkter som Vatikanmuseet, Peterskirken og Colosseum.

Vi besøker det imponerende Vatikanmuseet, der pavene gjennom århundrer har samlet all verdens mesterverker, og Peterskirken, den katolske kirkens sentrum. Vi skal også forarges og forundres i Colosseum og høre om Cicero, Cæsar og selveste keiser Augustus når vi vandrer på Forum Romanums slitte brolegning.  På spaserturene gjennom byen kommer vi forbi byens spennende historiske høydepunkter. Her ser vi Den spanske trappen, Trevi-fontenen, Pantheon og Piazza Navona, og blir litt bedre kjent med byen. Turen er planlagt slik at det er god tid til egne eventyr og stille stunder i den herlige byen.

 

Roma for legeme og sjel 
18. – 22. oktober (Også fra Haugesund)
Arrangør: Temareiser Fredrikstad

Reisearrangører til Roma 8
City life in Castel Gandolfo, pope’s summer residency, Lazio, Italy

Reiseleder:
Kjell Arild Pollestad

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se.
Fra vårt hotell i det historiske sentrum er vi i vandreavstand til alt, fra Peterskirken til Pantheon, fra Capitol til Piazza del Popolo. Pollestad innleder hver dag med et foredrag, og tar oss deretter med på vandring i en by hvor han er hjemmekjent både i fortid og nåtid.
Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legeme. oktobert vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet.

 

Adventstid i Roma

 28. november – 2. desember
Arrangør: Temareiser Fredrikstad

Reisearrangører til Roma 9Reisleder:
Kjell Arild Pollestad

Om vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza
Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.

Vi trenger kanskje en lett frakk eller kåpe på våre byvandringer fra vårt hotell hvor vi er i gåavstand til det historiske sentrum, men byen selv er like vakker som i den hektiske turistsesongen, og vi kan nyte den i ro og fred. Pollestad innleder dagene med et foredrag, og tar oss deretter med på vandringer i gater hvor han er hjemmekjent både i nåtid og i fortid. Det eneste som kreves for å følge ham er et åpent sinn og raske ben, for vi ferdes kun på apostlenes hester i apostlenes by. Vi stiger opp på Kapitol, tar et blikk over Forum Romanum, besøker Pantheon og Peterskirken. Hele tiden har vi øynene åpne for de små detaljer, historiens underfundigheter og pussigheter av alle slag.

 

Julen i Roma
22. – 26 . desember

Reisearrangør: Aller Travel – i samarbeid med magasinet: Reisearrangører til Roma 10

Reisearrangører til Roma 11Bli med oss til Roma og opplev en spesiell jul sammen med vår reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone Siri Holst Larsen, som er kunsthistoriker. Paret har arrangert turer til Roma i nærmere 20 år.

Vi vil ha våre daglige spaserturer i Romas sjarmerende gater, hvor monumentene dukker opp like naturlig – og uventet som parkeringsbetjentene hjemme i Norge. Vi skal se både kjente og ukjente områder slik at både nye og mer erfarne besøkende til Roma skal lære noe nytt om byen.

 

Jul i vidunderlige Roma
22. – 29. desember
Reisearrangør: Escape 

Reisearrangører til Roma 12Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters. Roma er mer enn bare en by, Roma er en hel verden. Opplevelsene står i kø, her finnes alt av kunst, historie, shopping og matkultur. Roma er byen man må besøke en gang – og så stadig vende tilbake til! Byen går en i blodet, den setter seg i bena.

  • Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd.
  • To historiske vandringer med autorisert guide
  • Rimelig lokalkjent reiseleder som kan gi tips og vise vei
  • To felles middager inkludert, og vi spiser gjerne sammen de andre kveldene, de som ønsker

Vi gjentar suksessen. Våre små grupper i Roma i julen de siste årene har hatt stor glede av oppholdet. Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd. Juleaftens middag i jødekvarteret tett ved den gamle synagogen og Skilpadde-fontenen, midnattsmesse i Himmelalterkirken, virkelig orkesterplass under pavens juledagstale på Petersplassen med sveitsergarden og hele guttemusikken, julekrybbesafari til utallige kirker, julemarked på Piazza Navona, små konserter i bortgjemte lokaler, og i noen større. En tur med t-bane og buss til Romas gamle havneby Ostia eller til Via Appia, eller kanskje med tog til domkirken i Orvieto i Umbria? Vi har tid!

 

 

Nyttår i Roma
29. desember – 2. januar
Arrangør: Aller travel – i samarbeid med magasinet: Reisearrangører til Roma 10

Reisearrangører til Roma 14Bli med på nyttårsfeiringen i Roma sammen med reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone Siri Holst Larsen, som er kunsthistoriker. Paret har arrangert mange turer til Roma og har latt seg sjarmere og fascinere av byen som har så uendelig mye å by på. Nå gleder de seg til å dele sine kunnskaper med deg.

 

Lukk meny