Print Friendly, PDF & Email

Vandringer i Roma

Fra Pantheon….

Vandringer i Roma 1Nedenfor følger forslag til vandringer i Roma som starter ved Pantheon. Grunnen til at Pantheon er valgt som utgangspunkt er at dette er så midt i det antikke sentrum du kan komme.

På kartet ser du avstandene til de mest kjente severdighetene i Roma.

 

 

 

Fra Pantheon til Peterskirken og Vatikanmuseet
Vandringer i Roma 2

Denne vandringen er på 1,9 km og tar ca. 25 å gå hvis men ikke stopper underveis. Men, det skal vi! Vi skal gå den gamle pilegrimsruten, den som besøkende i middelalderen benyttet på siste strekket frem til Peters grav.

 

 

 

Fra Pantheon til Trastevere

Vandringer i Roma 2Turen er på til sammen 1,8 km. Den går gjennom det historiske sentrum, til kjente steder som Piazza Navona, Campo de’ Fiori og Farnesepalasset. På veien skal vi innom en kirke med malerier av barakkens store mester, Caravaggio. Vi ender opp ved Santa Maria in Trastevere, verdens første, og kanskje vakreste, Mariakirke.

 

 

 

Formiddagstur over Monte Pincio

Vandringer i Roma 4

Vandringen starter ved Spansketrappen. Vi passerer Villa Medici og går videre mot Pincio.  På Pincio har Bjørnson, Ibsen og Undset blitt grepet av utsikten over byen, med Peterskirken i det fjerne. Herfra går turen videre til Romas hovedentrè, Piazza del Popolo. Så går vi videre til Augustus mausoleum og Augustus fredsalter, Ara Pacis.  Turen ender på Piazza delle Coppelle, med lunsj på Osteria da Mario.

 

 

 

 

Formiddagstur i Roma med Jan E. Hansen

Vandringer i Roma 2En formiddagsvandring i Roma med Jan E. Hansen spenner over en lang tidsepoke, ca. 3000 år, men ikke nødvendigvis så langt i meter. Vandringen foregår i et, geografisk sett, begrenset område, men som historisk og arkitektonisk rommer det meste. Pantheon står sentralt.

 

 

 

 

 

En tur til Galleria Borghese

Vandringer i Roma 6Borgheseparken er Romas grønne lunge. Hvis ønsker å komme deg vekk fra byens larm er det herlig å vandre i Romas største park. Her er det museer, små vann, tivoli og små “vannhull”.  Denne turen går til Museo Borghese, et kunstgalleri jeg unner alle å oppleve.

 

 

 

 

 

Pilegrimstur til Peterskirken

Vandringer i Roma 7Gå siste del av pilegrimsleden til Peterskirken, gjennom en av Romas vakreste gater, Via dei Coronari, Ponte Sant’Angelo og Via Conciliazione. Få tips om hvordan du unngår kø for å komme inn i både Vatikanmuseet og det Sixtinske Kapell.

 

 

 

 

 

Det pittoreske Trastevere

Vandringer i Roma 8Trastevere, på den andre siden av Tiberen, er arbeiderstrøket som er blitt forvandlet til et malerisk område med vakre kirker og gode restauranter. Bruk en formiddag i denne vakre bydelen!

 

 

 

 

 

Piazza di Sant’Eustachio

Vandringer i Roma 9Ikke mange meterne fra Pantheon og Piazza della Rotonda skuler det seg et hyggelig lite område med en spennende historie, små restauranter og kanskje Romas beste kaffebar!

 

 

 

 

 

En romantisk båttur i Borgheseparken

Båttur i Borgheseparken
En romantisk båttur i Borgheseparken

Rett opp for Piazza del Popolo, noen hundre meter fra Pincio, ligger et vakkert lite tjern der du kan leie en robåt en halvtimes tid.

 

Lukk meny