Print Friendly, PDF & Email

Fra Pantheon til Trastevere

Ruten fra Pantheon til Piazza Santa Maria in Trastevere er på 1,8 km. Uten stopp er det en spasertur på ca. 25 minutter.
Men, vi skal stopp flere steder på veien og ender opp ved verdens første, og kanskje vakreste, Mariakirke.

Fra Pantheon til Trastevere 1Klikk deg inn på de nummererte overskriftene nedenfor. Da kommer du til sidene som beskriver attraksjonene. For å komme tilbake til denne siden, klikk på tilbakepilen. Det kan være lurt å skrive ut denne siden og ha den med sammen med et romakart.

 1. Pantheon og Piazza della Rotonda
  Pantheon, «Alle guders tempel», ligger på Piazza della Rotonda. Plassen og tempelet ligger midt i det historiske sentrum. Slå deg gjerne ned på Tempio bar og nyt utsikten mot et nesten 2000 år gammelt byggverk!
 2. San Luigi dei Francesi og maleren Caravaggio
  Fra Pantheon går du inn i gaten Via Giustiani. Den ender ved en liten piazza og kirken, San Luigi dei Francesi. Den er bygget til minne om den helgenkårede kong Ludvig 9. av Frankrike. Den store attraksjonen i denne kirken er de tre berømte bildene av barokkmaleren Carvaggio.
 3. Piazza Navona og Fireflodsfontenen
  Når du går ut av kirken, gå gaten ned til høyre, Via dei Salvatore, som munner ut i en trafikkert gate, Corso del Rinascimento. Kryss denne og gå til venstre. Deretter inn i Corsia Agonale, og du står på Piazza Navona. Plassen kalles også Romas storstue. Den rommer flere restauranter, et palass, en kirke og tre fontener, hvorav Fireflodsfontenen er den flotteste.
 4. Campo dei Fiori og Bruno
  Fra Piazza Navona fortsetter du til den søndre enden og går inn i Via della Cuccagna. Bygningen til høyre er Palazzo Braschi, som rommer Museo di Roma.
  Du kommer frem til nok en trafikkert gate, denne gang heldigvis med trafikklys! Gå rett over gaten, Corso Vittorio Emanuele II, og inn i Via dei Baullari. Er du her på formiddagen møter du et torg med yrende handel.
  Slå deg gjerne ned på ett av serveringsstedene langs sidene og se på alt folkelivet. Midt på plassen står statuen av Gioirdano Bruno, som ble brent på bålet her i februar 1600.
 5. Palzzo Farnese, – et palass, to badekar og et kloster
  Fortsetter du videre i Via dei Baullari, etter å ha passert blomsterselgerne på høyre side, skimter du det enorme Palazzo Farnese rett frem. Det er en typisk renessansebygning. Hovedarkitekten var Antonio Sangallo d.y., men også Michelangelo har hatt en finger med i spillet.  På plassen foran palasset, Piazza Farnese, står det to digre badekar hentet fra Caracallas termer. I tillegg huser plassen et kloster som vi skal stifte nærmere bekjentskap med.
 6. Palazzo Spada og synsbedraget
  Gå til venstre for Palazzo Farnese, inn i gaten Via Capo di Ferro. Etter noen få meter dukker det opp nok et palass. Det er Palazzo Spada, som nå rommer et galleri med bilder hovedsakelig fra det 16. og 17. århundre. Det er imidlertid et synsbedrag som er et av palassets store attraksjoner.
 7. Ponte Sisto og Piazza Trilussa
  Fortsett rett frem i Via Capo di Ferro. Snart møter du på en gulbrun kirke, Santa Trinita dei Pellegrini. Ta til høyre ned Via dei Pettinari. Nå nærmer vi oss Tiberen. Et lite tips! På venstre side, nesten ved enden av gaten, ligger en veskebutikk. Den virker liten når du ser inn døren fra gaten, men innenfor det første rommet er det et stor rom med et godt utvalg av vesker.
  Over lyskrysset på den trafikkerte veien, Lungotevere dei Tebaldi, kommer du til en av de få broene i Roma uten biltrafikk. På den andre siden, og nok en trafikkert vei, heldigvis med lysregulering, kommer du inn i starten på Trastevere og Piazza Trilussa.
 8.  Trastevere og verdens første Mariakirke
  Du er nå i det vi kanskje kan kalle «Romas svar på Grünerløkka». Dette området er malerisk, med smale gater, hyggelige spisesteder og et levende torg med en vakker kirke. Det er mange veier som fører til Santa Maria in Trastevere. Her er det hyggelig å «gå seg vill». Ett alternativ er å gå til venstre på Piazza Trilussa og gå opp Via del Moro og ta til høyre ved enden av gaten. Da ender du på Piazza Santa Maria in Trastevere og «endestasjonen» på denne vandringen.