Print Friendly, PDF & Email

Båttur i Borgheseparken

Ta en romantisk rotur i Roma! 1På en varm og solrik dag kan det være godt å komme opp i høyden, i den vakre Borgheseparken, med svalende luft under skyggefulle løvtrær. Her kan du leie segway, sykkel, eller kanskje du ønsker en tur i parken på fire hjul med hele familien? Da kan du leie en 4 eller 6-seters «tråbil», som med litt pedalkraft transporterer passasjerene rundt på vakre grusveier.

 

Parken ligger tett innpå det historiske sentrum og du kommer dit fra for eksempel Piazza del Popolo, Spansketrappen eller Via Veneto. Tar du trappene og stien opp fra Piazza del Popolo, dvs. Folkets Plass, kommer du opp til en av Romas vakreste utsiktsposter, Pincio, med utsikt over byen og over mot Peterskirken.

Snur du deg rundt og går over grusplassen, finner du stedet for leie av de tidligere nevnte transportmidler. Den virkelige prikken over I’en er en rotur på den idylliske innsjøen ved Asklepios tempel. Her kan du leie robåt. Prisen er 3 euro for voksne og 1,5 euro for barn. I 20 minutter kan du ro rundt blant ender, svaner og skilpadder!

Se kart her!

Skal idyllen virkelig bli fullkommen, så planlegg en piknik i Borgheseparken. Kjøp med vin, brød, ost og skinke og nyt lunsjen på en grønn flekk i dette eldorado av en park.

Parken inneholder for øvrig et zoo. Det er et eventyr både for voksne og barn. «Bioparco», som det heter, ligger i det nordøstre hjørnet av parken.

Den kanskje mest kjente attraksjonen i Borgheseparken er likevel Galleria Borghese, som jeg har skrevet om før.

Gå også inn på https://romareiser.no/vandringer-i-roma/en-tur-i-borgheseparken og les mer.

PS: Det er ikke nødvendig å prøve fiskelykken på nevnte rotur, så fiskestangen kan bli igjen hjemme!